E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolis korkak köpekleri açık artırma ile satıyor---

Polis korkak köpekleri açık artırma ile satıyor

Polis korkak köpekleri açık artırma ile satıyor
03 Temmuz 2021 - 16:01 borsagundem.com

Bütün köpekler eşittir fakat bazıları polis işi için uygun değil. Çin'in Liaoning eyaletindeki bir polis akademisi, eğitim programını tamamlayamayan ve "kapma ve getirme yetenekleri zayıf" olan 54 "korkak" köpeği açık artırmaya çıkaracak

Ağırlıklı olarak Alman çoban ve Belçika Malinois cinslerinden oluşan tam eğitimli köpekler, bakımlarında Kriminal Soruşturma Polis Üniversitesi tarafından internet sitesinde yayımlanan hükümet yönergelerine uyması gereken kişilerle birlikte yaşayacak. Açık artırma 7 Temmuz'da akademi binasında gerçekleştirilecek.

South China Morning Post'un bildirdiğine göre bu 54 köpeğin başarılı olamamasının ardındaki nedenler arasında "korkaklık, küçük boy veya zayıf uzuvlar dahil olmak üzere fiziksel güç, itaat eksikliği ve kapma ve getirme yeteneklerinin zayıflığı" yer alıyor. CNN'in bildirdiğine göre bazı köpekler sadece "ürkek" ve "ısırmıyor", yani eğitmenlerinin talimatlarına uyarak bir hedefe saldırmıyor.

Fakat CNN'in haberinde, Çin sosyal medya sitesi Weibo'da Jiangning Polis Teşkilatı'nda çalışan bir polis memurunun açıklaması aktarıldı ve polis köpeklerinin bildirildiği gibi "elenmediği" yalnızca "kabul edilmedikleri için aslında polis köpeği olma aşamasına hiç gelemedikleri" ifade edildi.

Akademi, teklifte bulunacakların "yerel hükümetin köpek yetiştirme konusundaki düzenlemelerine uymasını" şart koşuyor. Bunlar arasında köpeği "medeni bir şekilde" büyütmek, yeniden satmamak ve "doğal ölüme kadar" bakımını üstlenmek yer alıyor.

İhale 200 Yuan'dan (yaklaşık 270 TL) başlıyor. Alman çoban köpekleri soğukkanlılıkları, zekaları, koruyucu yapıları, sadakatleri, güçleri ve atletik yapıları nedeniyle polis eğitiminde en sık kullanılan ırklar arasında.

Haber, Çinli Weibo kullanıcılarından alaycı tepkiler aldı.

SCMP haberinde bir Weibo kullanıcısından alıntı yaparak, "Memur olma konusunda köpekler için bile çok fazla baskı ve epey amansız bir rekabet var" ifadelerine yer verdi.

Bir başka kullanıcıysa, "Hırsızları yakalayamayacak kadar korkak olsalar bile, yine de çocukların oyun için buluşmalarında yer almaya hak kazanabilirler" dedi.

CNN, bir Weibo kullanıcısının "Köpekleri eve getirirken lütfen komşularınıza testi geçemediklerini söylemeyin. Ebeveynleriniz, siz okullara başvururken sınavda başarısız olduğunuzu başkalarına söylediğinde neler hissettiğinizi hayal edin" ifadelerini kullandığını aktardı.

Sixth Tone'a göre Jiangning Popo adındaki Çinli bir polis memuru, Weibo'da 5,8 milyon takipçisine şunları söyledi:

"Kısacası, aceleci davranmayın. Teklif vermeden önce iyi düşünün."

Kilosu 2500 lira! Eğitimli köpekle buluyorlar

Öldü denilen hırsızı köpekleri ele verdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)