E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErken seçim büyük risk---

Erken seçim büyük risk

Erken seçim büyük risk
14 Ağustos 2015 - 04:31 borsagundem.com

UBS stratejisti Narain, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada erken seçimin Türkiye için risk olduğunu söyledi

AK Parti ile CHP arasında bir ay süren koalisyon görüşmelerinin dün olumsuz sonuçlanması piyasaları alt üst etti. Erken seçimin tek seçenek olarak kalması Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? UBS stratejisti Manik Narain, Reuters’a yaptığı açıklamada bu sorunun yanıtını verdi. Narain, son gelişmeleri Türkiye için negatif olarak nitelendirirken, “Büyük risk, tekrar seçimlere gidilmesi ve hiçbir şeyin değişmemesi. Bu durum Türk İş hayatına ve ekonomiye birçok belirsizlik getirecektir” dedi. Türkiye’nin makro görünümünün oldukça zorlu olduğunu söyleyen Narain şöyle devam etti:

“Büyüme yavaşlıyor, şirketlerin borcu önemli ölçüde artıyor. Siyasetin pozitif bir dinamik sağlayamamasıyla piyasa artık bunlara odaklanacaktır. Seçimlerin ne zaman olacağı belli değil ancak yatırımları engelleyici bir diğer unsur olacaktır. 2 yıldır yatırımların toparlanamadığını görüyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)