E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya yargı yolu---

Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya yargı yolu

Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçıya yargı yolu
06 Nisan 2016 - 15:11 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden Alman mizahçı Böhmermann'a yargı yolu göründü

Almanya Dışişleri Bakanlığı olayın suç teşkil edip etmediği üzerine acil bir hukuki inceleme yaptırdı. Bilirkişi raporunun sonucu pazar günü düzenlenen kriz toplantısında Dışişleri Bakanlığı’na sunuldu. Raporu hazırlayan uzmanlar, Alman yasalarına göre Jan Böhmermann'ın ağır hakaret dolu şiirle suç işlediği sonucuna vardı.

Alman ceza yasasının 103’üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakarete üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Hatta bu hakaret iftira amaçlıysa, ceza beş yıla kadar çıkıyor. Bu durumda Jan Böhmermann'ın büyük bir ihtimalle ağır cezayla yargılanması bekleniyor.

Almanya'da yargı sürecinin başlayabilmesi için Türkiye'nin resmi olarak Büyükelçilik üzerinden suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Berlin Büyükelçiliği, Hürriyet’in “Büyükelçilik bu konuda bir suç duyurusunda bulundu mu? Ya da önümüzdeki günlerde bulunacak mı” sorusuna, konunun tüm yönüyle incelendiği yanıtını verdi.

ZDF YAYINDAN KALDIRDI VE İNTERNETTEN SİLDİ

Önce Alman NDR kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine mizah içerikli bir video klip yayınlanmış, Türkiye bunun üzerine Alman Büyükelçi'yi Dışişleri’ne çağırarak nota vermişti.

Olayın Alman kamuoyuna yansımasının ardından kabare sanatçısı Jan Böhmermann, ZDF kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaret içeren şiiri okumuştu.

ZDF kanalı şiiri daha sonra yayından kaldırmış ve internet sayfasından da silmişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel pazar akşamı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaparak, metnin bilinçli olarak hakaret amacıyla yazıldığını söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tabi06 Nisan 2016 17:37

    çok güçlüyüz maşallah, gücümüzü saklıyoruz herhalde :)

  • akyürek06 Nisan 2016 17:36

    merkel yada obama yamuk yaparsa patavatsız iş yaparsa sen de eleştir. o adamlar dünya liderleri biz ise boş ülkeyiz. sadece konuşuyoruz. çevremizde ülkeler dağıldı kürt devleti kuruldu ne yapabildin ? sıfır, boş boş aynanın karşısında böbürlenin ama gerçekler sadece balon

  • hakan06 Nisan 2016 17:07

    türkleri sevmeyenler, erdogan sayesinde guclenen turkiyeye karsi.

  • :))06 Nisan 2016 17:05

    dunyanin derdi erdogan oldu. biz merkel yada obama'yla ugrasiyormuyuz. iyice kafayi erdogan'la bozdular.

  • mz 06 Nisan 2016 15:46

    Cumhur başkanına yapılan ,hakeret tc yapılmıştır,bende davacıyım.