E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErbil'i paketledi sıra Doğu Avrupa'da---

Erbil'i paketledi sıra Doğu Avrupa'da

Erbil'i paketledi sıra Doğu Avrupa'da
24 Mart 2014 - 05:28 borsagundem.com

Erbil'deki fabrikada çimento poşetinden gıda maddelerine kadar birçok ambalaj malzemesi üreten Işıklar Ambalaj, benzer tesisi Doğu Avrupa'da kuracak

Enerji, inşaat ve ambalaj başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Işıklar Holding bünyesinde bulunan Işıklar Ambalaj, Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti’nin başkenti Erbil’de kurduğu fabrikayla Ortadoğu pazarını hedefliyor. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren fabrika, Irak’ın ilk kraft ambalaj fabrikası oldu. Çimento poşetinden un gibi gıda maddelerinin ambalajlarına kadar dayanıklı kraft kâğıt kullanılabiliyor.

Özge Özdemir'in Milliyet'teki haberinde Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, önümüzdeki yıllarda benzer bir yatırımın Doğu Avrupa ülkelerinde de gerçekleşebileceğini aktardı.

10 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen fabrika, 2013’ün ikinci çeyreğinde hizmete girdi. 2013 sonunda 4 milyon dolarlık ciroya ulaşan fabrika bu yıl rakamı iki katına çıkarmayı hedefliyor. Fabrikanın 4 yıl içinde yeni yatırımlarla 25-30 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşması planlar arasında.

3 KATINA ÇIKACAK

Yılda 80 milyon adet kraft torba üretim kapasitesine sahip olan fabrika, 3 yılda 240 milyon adet üretim kapasitesine çıkacak. Erbil’de 70 kişiye iş imkânı sunduklarını belirten Girişken, planlanan büyüklüğe ulaşılmasıyla istihdam edilecek kişi sayısında iki kat artış yaşanacağını aktardı. Işıklar Ambalaj’ın Konya’da bulunan fabrikasında yer alan kalite kontrol laboratuvarları Erbil’de de kurulacak.

Fabrikanın Erbil’deki ilk geniş çaplı Türk sanayi yatırımı olduğunu dile getiren Girişken, Türkiye’den başka sanayicileri de Erbil’de yatırıma çağırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)