E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiEnka İnşaat ve Atakule GMYO sorusu---

Enka İnşaat ve Atakule GMYO sorusu

Enka İnşaat ve Atakule GMYO sorusu
10 Ağustos 2023 - 08:37 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...

ZİRVE SEVİYELERİNDE İŞLEM GÖRÜYOR

SORU-Enka hissesinde uzun vadeli beklenir mi? Yoksa kısa vadeli mi tutmalıyım? Açıklama yaparsanız sevinirim?

Hüseyin Tülü

CEVAP- Borsada farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde etmek mümkündür. Önemli olan benimsenen tarzın yatırımcının mizacı ile uyumlu olup olmadığıdır. Eğer yatırımcının kişilik yapısına uymayan bir tarz söz konusuysa hedefe ulaşma ihtimali de zayıflayacaktır. Bu itibarla borsada uzun vadeli olduğu kadar kısa vadeli beklentilerle de kazanç elde  etmek kuşkusuz mümkündür. Ancak bu noktada hemen belirtmek gerekir ki bireysel yatırımcının kısa vadeli hedeflerle kazanç elde etme imkanı hayli sınırlıdır. Bireysel yatırımcının profesyoneller karşısında sahip olduğu sınırlı imkan başarı şansını minimize etmekte. Diğer taraftan uzun vadeli hedeflerle gerçekleştirilen işlemlerde daha ziyade şirketlerin mali yapısı belirleyici rol oynaması nedeniyle bireysel yatırımcının sonuca varma olanağı artmakta. Enka İnşaat, büyüyen bir kârlılığa sahip olmakla birlikte 2022 faaliyet döneminde kârını düşürdü. Bununla birlikte 2023’ün ilk çeyreğinde güçlü bir kârlılık yakaladı. Ancak kârın yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirden kaynaklandığını not etmek gerekiyor. İstikrarlı bir büyüme için esas faaliyet kârının büyümesi önemli. Hissenin fiyatı ise uzun vadede yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 35,96 TL seviyelerinde bulunurken geride kalan yedi ay zarfında yatayda dalgalı bir seyir izledi. Şimdilerde de 33,26 TL seviyelerinde işlem görüyor.

RİVA’DAKİ İMAR PLANINA İTİRAZ ETTİ

SORU-AGYO hissesi için beklenti nedir?

Ferhat Mutlu

CEVAP- Atakule GMYO geride kalan üç yılı geçkin zaman diliminde yukarı gerçekleştirdiği atakların ardından geri çekilmelerle dikkat çekiyor. Hisse son olarak Ekim 2022’de en yüksek 8,36 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte tekrar geriledi. Şimdilerde de 5,62 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesine göre gerek piyasa defte değeri gerekse fiyat kazanç oranı makul seviyelerde bulunuyor. Her iki göstergenin sektör ortalamalarının altında seyrediyor olması olumlu olarak değerlendirilebilir. Bununla birlikte her iki göstergenin uzun süredir makul seviyelerde bulunduğunu not etmekte yarar var. Söz konusu durum yatırımcının yeterli ilgiyi gösterme noktasında mesafeli kaldığını gösteriyor. Hisseyle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise kimi yatırımcılar hakkında getirilen işlem yasağı. Geçtiğimiz temmuz ayında SPK aldığı kararla  hissede bilgi suiistimali yaparak işlemde bulunduğunu belirttiği beş kişi hakkında altı ay süreyle işlem yasağı getirdi. Bir diğer önemli gelişme de Riva’daki taşınmazları ile ilgili. Haziran ayında yaptığı açıklamada Riva’da bulunan bir kısım taşınmazlarını da kapsayan imar planına itiraz ettiğini duyurdu.       

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (10/08/2023)

SPK'dan Baydöner ve Enerya Enerji'nin halka arzına onay

Üç etkili yatırım stratejisiyle varlıklarınızı çoğaltma zamanı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 8,80
En Yüksek: 9,80
En Düşük: 8,74
Değişim -4,45 %
FK: 1,92
PD / DD: 1,28
İşlem Hacmi 75.306.030
Toplam Adet: 8.240.568
Ağırlıklı Ort.: 9,18
Son Değer: 38,68
En Yüksek: 39,22
En Düşük: 37,12
Değişim 4,43 %
FK: 13,68
PD / DD: 1,08
İşlem Hacmi 1.187.405.587
Toplam Adet: 30.939.435
Ağırlıklı Ort.: 38,33
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)