E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEnflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor---

Enflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor

Enflasyon endişeleri olağanüstü alım fırsatları yaratıyor
23 Mart 2021 - 10:41 borsagundem.com

Küresel borsalarda enflasyon nedeniyle uzun vadede kazanç erimesine maruz kalması beklenen teknoloji hisselerinin fiyatlarında düşüş gerçekleşiyor. Güçlü inovasyon potansiyeli gösteren hisseler uzun vadede enflasyon baskısına galip gelebilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Artan Hazine getirileri teknoloji hisseleri üzerinde baskı oluşturduğu süreçte yatırım danışmanlığı şirketi Invesco'nun Küresel Borsalar Baş Stratejisti Kristina Hooper bu hisselere yatırım yapmak istiyor.

1,3 trilyon dolarlık varlığın yöneticisi konumundaki Hooper CNBC’ye verdiği röportajında teknoloji hisselerinin gücünün önünde sonunda enflasyon korkularına üstün geleceğini öngörüyor.

Hooper röportajında, "Ne zaman teknoloji hisselerinde satış görsek, bu yatırımcıların talep ettikleri cazip hisselerin alınması için bir fırsat oluşturuyor. Zira uzun vadede teknolojinin potansiyeli tam anlamıyla olağanüstü” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz beş haftada teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %5’ten fazla değer kaybetti. Bu süreçte 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleriyse %40 yükseliş gösterdi.

Baş stratejist yüksek tahvil faizi ortamında teknoloji hisseleriyle ilgili yorumlarında, "Genellikle, verimlerin daha yüksek bir seviyeye taşındığında piyasa ortamında başlangıçta bir hazmetme dönemi vardır. Aslına bakılırsa, hisse senetleri yükselen faizlerin olduğu bir ortamda iyi performans gösteriyor. Bu nedenle, bu piyasa ortamı teknoloji hisselerini almak için bir fırsat, çünkü önümüzdeki 12 ay dahil olmak üzere sektörün daha iyisini yapması muhtemel" görüşlerine yer verdi.

Ancak öncesinde, yatırımcılar istikrarsızlığı atlatmak için güçlü bir mideye ihtiyaç duyabilirler. Baş stratejist Nasdaq'ın Pazartesi günkü güçlü performansına rağmen, daha fazla volatilitenin gelmekte olduğu konusunda uyarıyor.

Hooper'a göre, şu anda %1,69 civarında olan 10 yıllık tahvil verimleri önümüzdeki birkaç ay içinde en az %2'ye sıçrayabilir. Baş stratejist bu seviyenin Nasdaq'ı %10 aşağı çekeceğini öngörüyor.

"Bunun büyük olasılıkla çok güçlü bir ekonomik toparlanma olması muhtemeldir." diyen Hooper açıklamalarına şöyle devam etti: “Bunun 10 yıl içinde önemli bir yükselişle ortaya çıkacağını göreceğiz.”

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil verimleri bu yıl şu ana kadar %85'ten fazla artış gösterdi. Hooper, Kovid-19 aşılanma süreci ve yeniden açılmaya devam etmenin ekonomide bastırılmış talep yaratacağını söyledi. Ama baş stratejist enflasyon konusunda alarma geçmekte acele etmiyor.

Hooper, "Enflasyonda bir artış görmeyi beklemekle birlikte, bunun geçici olacağına inanıyorum" dedi.

"İnovasyon gibi, demografi gibi uzun vadeli güçler fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacaktır."

Baş stratejist, genel olarak uzun vadeli yatırımcıların ekonomik döngüden yararlanacak hisseler de dahil olmak üzere hisse senetlerine geniş çapta yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Hooper, "Dünya ekonomik toparlanma moduna girecek. Aslında, bazı ülkeler halihazırda buna ulaştı ve güçlü bir toparlanma gerçekleşecek" dedi.

Küresel piyasalarda negatif seyir izleniyor

 

İngiltere’de işsizlik ocakta geriledi

 

Bitcoin 55 bin doların altına geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)