E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEndişe yaratan uyarı: Birkaç yıla savaş çıkar!---

Endişe yaratan uyarı: Birkaç yıla savaş çıkar!

Endişe yaratan uyarı: Birkaç yıla savaş çıkar!
06 Şubat 2024 - 15:22 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma devam ederken, İskandinav ülkelerinde endişe yaratan istihbarat bilgileri gün yüzüne çıkıyor...


2022 yılında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken batı ülkelerinden Moskova'nın olası saldırı planlarıyla ilgili endişe yaratan açıklamalar geldi...

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya ile 5 ile 8 yıl içerisinde bir savaş yaşanabileceğini söylerken, Danimarka İstihbarat Ajansı da Rusya'nın olası bir sıcak çatışmaya girebileceğini duyurdu.

Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, "Rusya büyük olasılıkla NATO üyesi ülkelere karşı askeri gücünü kullanabilecek" derken bu iddiayı istihbarat kaynaklarına dayandırdı.

Öte yandan İsveç ve Norveç hükümetlerinin de Rusya ile olası bir çatışma konusunda vatnadaşlarını uyardığı belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in NATO üyesi ülkelerle olan sınırlarına savaş araçları ve asker gönderdiğini ve psikolojik bir savaş başlattığını aktaran Alman medyası, gizli servisin doğrudan bir savaşın şu an olasılık ihtimalinin düşük olduğunu aktarırken bunun sebebi olarak da NATO ülkeleri arasındaki 5. madde olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY BAŞKANI UYARDI

Danimarka Genelkurmay Başkanı General Flemming Lentfer (59) de uyarıda bulundu.

Lentfer, "Ukrayna'da iki yıldır süren savaşa rağmen Rusya bugün beklenenden daha güçlü. Putin ülkesini tamamen bir savaş ekonomisine dönüştürüyor ve bunu yaparken de oldukça ilerlemiş durumda; ülke şimdiden şaşırtıcı bir hızla savaş gücü ve stok biriktiriyor. Danimarka'nın silahlı kuvvetlerini standart hale getirmek için sadece birkaç yılı var" dedi. (Sözcü)

Rusya'dan İsrail Büyükelçisi'nin açıklamalarına tepki

 

Rusya lideri Putin, devlet başkanlığına yeniden aday

 

Rusya'dan NATO tatbikatı uyarısı: Savaş riskini artırıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Şubat 2024 22:16

    o rada 15 dk dışarıda duramazsın. yan askerı alanda iskandınavlar ruslardan daha diri ve dınç rusya bunu goze şuan ıcın alamaz. ateş  çemberını buyutmez natoyu asla karşısına alamaz...

  • Osman kardemir07 Şubat 2024 00:24

    2.Dünya savaşını unutmamak lazim dengeler değişıverir Usa ile anlasır paylasıŕlar yine. Avrupa zaten herzaman bu riski biliyor..

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL06 Şubat 2024 21:17

    BİZİ NE İLGİLENDİRİR UKRAYNA NASIL HALLEDİYOR İSE BUNLARDA ÖYLE HALLETSİNLER BİZİ ASLA VE ASLA İLGİLENDİRMEZ.

  • Ali 06 Şubat 2024 21:12

    Amerika yok olsun hersey onun basında cıkıyor

  • ALİ KODUŞ06 Şubat 2024 16:38

    yine abd ve ingiltere bir hinlik peşideler.Bizi hiç ilgilendirmez.