E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste takip edilecek seviyeler---

Endekste takip edilecek seviyeler

Endekste takip edilecek seviyeler
01 Haziran 2021 - 09:22 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 endeksinin güne hafif pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan BIST100 endeksi haftanın ilk işlem gününde düşük hacimli dalgalı bir seyir izledi ve %0.11 kayıpla 1,420 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 12.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 43 hisse değer kazandı, 49 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.50 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda da pozitif bir seyir izleniyor.

Haftaya sakin bir başlangıç yapan piyasalarda, ABD ve İngiltere’nin kapalı olması sebebiyle dün düşük hacimli sakin seyir izlendi. Almanya’da enflasyon beklentilere paralel gerçekleşse de dünyada her ülke gibi son yıllara göre yükseliş kaydetti. İçeride ise ilk çeyrek büyüme verisi açıklandı. Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yıllık %6.7 büyümesi beklenirken % 7 büyüdü. Bu veri ile beraber 2021 yılını %6 ve üzeri kapatma ihtimalinin arttığını söyleyebiliriz. Öte yandan dün yapılan kabine toplantısının ardından kademeli normalleşme adımları açıklandı. Bugün tüm dünyada açıklanacak olan PMI verileri takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede temkinli yaklaştığımız endekste dalgalanmanın devamını bekliyoruz. Teknik olarak 1,430-1,440 direnç bölgesi iken 1,405-1,400 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bankacılık endeksinde ise 1,190 seviyesini önemsiyoruz.

Makroekonomi & Politika Haberleri

• Haziran ayında uygulanacak kademeli normalleşme kararları açıklandı

• OECD, Türkiye için 2021 büyüme tahminini düşürdü

• Türkiye ekonomisi 1Ç21’de %7,0 büyüdü

Endeks yukarı yönlü hareket etmekte zorlandı

Küresel piyasalar imalat sanayi verilerine odaklandı

Yurt içi piyasalar dengede seyrediyor

Küresel piyasalarda karışık görünüm

Piyasalar pozitif fiyatlama arayışında

Borsada hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)