E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeks yukarı yönlü hareket etmekte zorlandı---

Endeks yukarı yönlü hareket etmekte zorlandı

Endeks yukarı yönlü hareket etmekte zorlandı
01 Haziran 2021 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın kararsız bir başlangıç yapması bekleniyor.

Dün ABD ve İngiltere piyasaları kapalı iken Avrupa tarafında enflasyon endişeleri ön plana çıkarak risk iştahını baskıladı. Bugün ise küresel ölçüde piyasalarda karışık ve kararız bir görünüm mevcut.
İçeride ise bugün itibariyle kademeli normalleşmeye geçilmiş durumda. Bugün Türkiye dahil birçok bölgeden İmalat PMI verileri takip edilecek. Ayrıca 18:00'da BoE Başkan Bailey'in ve 21:00'da Fed'den Brainard'ın konuşmaları olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

12:00 Euro Bölgesi - TÜFE Önem: Yüksek

16:45 ABD - İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Dün beklentilerin hafif üzerinde %7,0 olarak açıklanan ilk çeyrek büyüme verisi sabah saatlerinde endekste kısa süreli olumlu bir hava oluşturdu. Ancak devamında bu yükselişin satış fırsatı olarak kullanıldığını gördük. Sonrasında ise kararsız yatay bir görünüm izledik. Gün içinde 1.414 ile 1.427 arasında dalgalanan endeks günü %0,11'lk düşüşle 1.421 seviyesinden tamamladı. Dün ABD endeksleri kapalı iken bu sabah vadeliler yataya yakın hafif artıda seyrediyor. Avrupa tarafında hafif alıcılı bir açılış beklentisi hakim. Asya tarafı ise karışık seyrediyor. Dün yurtiçi piyasaların kapanışında
8,4850 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:45 itibariyle 8,50'nin hemen altına seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın kararsız bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün endekste gün içindeki yukarı yönlü hareketlerin satışlarla karşılandığını, endeksin yukarı yönlü hareket etmekte zorlandığını gördük. Buna karşın kapanışın da geçtiğimiz haftadan beri bahsettiğimiz 1.415 seviyesinin üzerinde gerçekleşmesi, teknik baskının artmasını engelleyen unsur olmaya devam ediyor. Dün de bahsettiğimiz üzere bu seviye üzerinde kalındığı sürece 1.430 - 1.445 bölgesi dengelenme için takip edilecektir. Bu bölgenin üzerinde ise 1.462 seviyesi kritik olmaya devam ediyor. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Endekste 1.415 altında kapanış ihtimali oluşması teknik baskının şiddetlenerek kısa vade için ilk kritik destek olarak takip ettiğimiz 1.390 civarının yeniden test edilmesine neden olabilir.

Günün önemli şirket haberleri 01/06/2021

 

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Anadolu Holding sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)