E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste satış baskısı etkili olabilir---

Endekste satış baskısı etkili olabilir

Endekste satış baskısı etkili olabilir
22 Haziran 2022 - 09:32 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Richmond Fed Başkanı Barkin, faiz oranlarının mümkün olduğunca hızlı artırılması gerektiğini ifade etti. Bu hafta risk iştahında bir toparlanma çabası gözlenirken, bu sabah resesyon endişelerinin yeniden ön plana çıktığı ve fiyatlamalar üzerinde etkili olduğu görülüyor. Sıkılaşma ve resesyon endişeleri gündemdeki yerini korurken, fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir. Bugün Fed Başkanı Powell ve Fed üyelerinin açıklamaları piyasaların takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Tüketici Güven Endeksi Önem

• 16:30 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde yaşanan sert satışların ardından bu hafta ve özellikle dün küresel risk iştahı ve hisse piyasalarında toparlanma çabası etkili oldu. Ancak bu sabah itibariyle resesyon fiyatlamalarının
yeniden öne çıktığı görülüyor. BIST-100 Endeksi dün günü yurt dışından aldığı destekle yüzde 1,44 oranında değer kazanımıyla 2.575,86 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yüzde 2’leri aşan
yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yüzde 1’leri bulan kayıplar etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 17,34 – 17,37 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 17,35’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla dün yukarı yönlü bir seyrin kaydedildiği BIST-100 Endeksi’nde önemli bir direnç olarak izlediğimiz 2.562 seviyesi üzerinde kapanış gerçekleşti. Ancak bu sabah küresel çapta yeniden resesyon fiyatlamalarının öne çıkması ve hisse piyasalarında etkili olan satışlar endeks üzerinde de baskı oluşturabilir. Endekste 2.562 seviyesi altına sarkılacak olursa 22 günlük üssel ortalama (2.525) kısa vadeli ilk önemli destek noktası olup, ortalama altında teknik görünümde zayıflamanın devam ettiği ve satışların hız kazandığı görülebilir. Bu durumda 2.480 ve 2.469 seviyeleri kritik olacaktır. Ancak 2.562 seviyesi üzerinde tutunma korunabilecek olursa 2.600 seviyesi direnç olarak takip edilecek olup, bu seviye üzerinde tarihi zirvelere doğru bir trend başlayabilir.

Resesyon beklentileri piyasalara yansıyabilir

 

Yatrırımcıların kafa karışıklığı devam ediyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (22/06/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)