E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYatrırımcıların kafa karışıklığı devam ediyor---

Yatrırımcıların kafa karışıklığı devam ediyor

Yatrırımcıların kafa karışıklığı devam ediyor
22 Haziran 2022 - 08:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Yatırımcıların kafasında sürekli, faiz oranları ve enflasyonla ilgili endişeler olunca ve de merkez bankalarının enflasyonu düşürmeye çalışırken dünya ekonomisini resesyona itmesinden ne kadar endişe duymaları gerektiğini değerlendirmeye çalıştıkça,endekslerde yükselişlerde trend oluşturmakta güçlük çekiyor.

Euro Bölgesi’nin ikinci büyük ekonomisi olan Fransa’da GSYH’nın bu yıl yüzde 2,3 büyüyeceğini (önceki 3,4) ve 2023 yılında büyümenin yüzde 1,3’e ( önceki 2) yavaşlayacağını tahmin eden Fransa MB, 2024 yılında ise GSYH büyüme oranının yüzde 1,7’ye ( önceki 1,4)  toparlanmasını bekliyor.

Diğer taraftan Fransa MB, Avrupa ülkelerinin Rus doğal gazına ambargo uygulamaları halinde Fransa ekonomisinde büyümenin bu yıl yüzde 1,5’e gerileyeceğini, 2023 yılında ise ekonominin yüzde 1,3 daralacağını öngördü. Bu da Euro bölgesi oynaklığını artıran diğer bir etmen olarak karşımıza çıkmakta.

Euro bölgesi için diğer bir baskı da Almanya'dan geldi. Almanya Maliye Bakanlığı, federal bütçe için yaptığı değerlendirmede, artan faizler ve yüksek enflasyonun Almanya’nın faiz yükünü gelecek yıl neredeyse ikiye katlayacağını ve  bu yıl 16,3 milyar euro olması beklenen faiz harcamaları gelecek yıl 29,6 milyar euroya kadar yükselebileceğini belirtti.

Fed’in ABD ekonomisini küçültmek için zorlamayacağı netleşene kadar piyasa oynaklığının devam etmesini beklemek makul görünüyor.

FED başkanı Powell’ın bugün senatoda yapacağı konuşmada da , Fed’in temmuz toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artırımının daha yapıp yapmayacağına yönelik daha fazla ipucu arayacağız.

Bugüne de bu kararsızlığın verdiği satış baskısı ile başlıyoruz. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi  yüzde 1 gerilerken, Tokyo’nun Nikkei pozitif görünümden yataya geçti, S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri yüzde 0,5’in üzerine düştü.

Dolar endeksi ile 104,6’da, gösterge ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi 3.2674’da ve ABD Başkanı Joe Biden’ın benzin üzerindeki 18.4 sentlik federal verginin geçici olarak askıya alınması çağrısında bulunmasıyla birlikte petrol fiyatları düşüşte. Brent yüzde 2.1 düşüşle 112.27 dolardan ve ABD ham petrolü yüzde 2.21 düşüşle 108.09 dolardan işlem görmekte.

Borsada yatay açılış bekleniyor

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (22/06/2022)

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (22/06/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)