E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kısa vadeli dip arayışı sürüyor ---

Endekste kısa vadeli dip arayışı sürüyor

Endekste kısa vadeli dip arayışı sürüyor
29 Eylül 2021 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde satıcılı seyrini devam ettirerek günü %0,57 düşüşle 1.383,77’den tamamladı. Yurtdışı majör borsalarda günü %1-2 arasında değişen güçlü düşüşlerle kapatırken, global risk alma iştahı zayıfladı. Çin’in büyüme beklentilerinin düşürülmesi satışları tetiklerken, Fed üyelerinden Bullard’ın 2022’de iki faiz artışı beklediğini açıklaması, ABD borçlanma tavanı endişeleri ve ABD tüketici güven endeksinin son yedi ayın en düşüğünde gelmesi de satışları destekledi. Yükselişine devam ABD tahvil faizleri son üç ayın zirvesine yükselirken, DXY endeksinde de yükseliş devam ediyor. EM para birimleri DXY endeksindeki yükselişe paralel günü değer kayıplarıyla kapatırken, TL’de EM para birimlerine paralel değer kaybetmeye devam etti.

NATO zirvesinde ABD başkanı Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme gerçekleşeceği haberleri, BIST’te düşüşün yurtdışı borsalara göre daha sınırlı gerçekleşmesini sağladı. CDS’ler 435 seviyelerine yükselirken, TL varlıklara yönelik risk algısının yükselmeye devam ettiğine işaret ediyor.

VIX endeksi 23 seviyesi üzerinde gün kapatırken, ABD borsalarında yüksek volatilite ve satışların güçlenerek devam edeceğine işaret ediyor. ABD tahvil faizleri ve DXY endeksindeki yükselişin devamı durumunda riskten kaçınma eğiliminin güçlenerek borsalardaki satış baskısının devam etmesi beklenir.

BIST’in yurtdışı borsalardaki satışlara kayıtsız kalmayarak kısa vadeli düşüş trendini devam ettirmesi beklenirken, ABD ile ilişkilere yönelik pozitif beklentilerle gerileme daha sınırlı olabilir. Bugün ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi’de yapacağı zirveden çıkacak haberler de piyasalar tarafından yakından takip edilecek. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri yatay yakın seyrederken, Asya borsalarında güçlü satıcılı seyir var.

Endeksin güne yataya yakın sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde tepki alımı denemeleri oluşsa da endekste kısa vadeli dip arayışı ve satış baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Günün önemli şirket haberleri 29/09/2021

 

Ulusoy Un ve Türker Proje Gayrimenkul sorusu

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)