E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif satıcılı açılış beklentisi---

Endekste hafif satıcılı açılış beklentisi

Endekste hafif satıcılı açılış beklentisi
09 Temmuz 2021 - 08:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki güne göre 5.171 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 48 kişi arttığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: AB'nin, bugüne dek haksızlığa, eşitsizliğe, Akdeniz ve Ege'deki dramlara, insani krizlere 'asla ve asla' dediğine şahit olmadık .

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: Londra merkezli Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya video konferans yöntemiyle katıldık. Ekonomik görünüm, reform programımız ve ülkemizdeki yatırım fırsatları hakkında istişarelerde bulunduk.

Pfizer/BioNTech, üçüncü doz Kovid-19 aşısı izni için FDA'ya başvuracak .

ABD Başkanı Biden: Afganistan'dan Çekilme 31 Ağustos’a Kadar Tamamlanacak

ABD CDC Direktörü Walensky: ABD'de artan delta varyantı vakaları sorun yaratıyor. Kamplarda ve topluluk etkinliklerinde coronavirüsün yayıldığı görülüyor. Vakalar özellikle aşılama oranının %40'ın altında olduğu bölgelerde görülüyor .

IMF Başkanı Georgieva, Orta ve Doğu Avrupa ekonomilerinin Batı Avrupa ekonomilerinden daha hızlı büyümesinin beklendiğini söyledi.

IMF Başkanı Georgieva, 650 milyar dolar artırılan Özel Çekim Hakları'nın üye ülkelere Ağustos sonuna kadar dağıtılmasını içeren teklifini IMF İcra Kurulu'na sunacağını bildirdi .

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Hırvatistan'ın Kovid-19'a karşı 6,3 milyar euroluk ulusal kurtarma paketini onayladı.

Kovid önlemlerini 26 Haziran'dan itibaren büyük ölçüde gevşeten Hollanda'da vaka sayıları bir kez daha hızla artmaya başladı. Birçok eğlence mekanı, yeniden kapanma kararı aldı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Cari Denge açıklanacakken, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak.

Euro Bölgesi tarafında ECB PPK Tutanakları yayımlanacak.

9 - 10 Temmuz’da İtalya’da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı gerçekleşecek.

ABD Hazine Bakanı Yellen, 11 Temmuz Pazar günü TSİ 09:30’da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları yöneticileri toplantısı sonrasında açıklama yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar Çarşamba akşamı gelen FOMC Tutanaklarına odaklandı. Piyasalar, FED’in dün 15-16 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yorumlarken, enflasyonda geçici bir yükseliş olabileceği aynı zamanda enflasyonist baskılar konusunda çok az endişe duyulduğuna yer verdi. FED’in Para Politikası destekleyici kalmaya devam edeceğini ve FED üyeleri Haziran ayındaki toplantıda teşviklerin geri çekilmeye nasıl başlanacağını tartışmaya başlamasıyla birlikte komite, varlık alımlarının azaltılması için ortaya konan hedeflerde daha fazla ilerleme sağlanması şartının henüz yerine gelmediği tespitinde bulundu. FOMC ardından küresel piyasalarda risk iştahı zayıfladı.

BİST100 endeksi tarafına bakıldığında endeks küresel piyasalara paralel olarak güne hafif satıcılı başladı. Açılışın ardından satışlar derinleşti. Endeks günü %1,27 oranında düşüşle 1.373 seviyesinden tamamladı.

TCMB tarafından haftalık olarak yayımlanan verilere göre geçen hafta yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 510 milyon dolar azalarak 226 milyar dolara indi. Yabancı Yatırımcılar geçen hafta net 83 milyon dolar hisse satarken, 83 milyon Dolar DİBS aldı.
Haziran ayındaki sert yükselişlerin ardından Temmuz ayına yatay seviyede giren Dolar / TL bugün yükselişte. Kur 8,68 - 8,70 aralığında hareket ediyor. Dolar, Fed tutanaklarında geri alım programlarında yakın zamanda azaltımına işaret edilmesi ile artışa geçti. Dolar Endeksi tarafına bakıldığında son ayların en yüksek seviyesi olan 92,70’lere kadar yükselmesi kur tarafında baskı oluştururken, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %1,30’lara kadar gerilemesi gelişmekte olan ülkelerin para birimleri için olumlu. Dolar / TL’yi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,71 - 8,75 - 8,79 direnç seviyeleri olarak, geri çekilmelerde ise8,65 - 8,61 - 8,57 destek seviyeleri olarak takip edilecek.

ABD’de Haftalık İşsizlik Başvuruları açıklandı. İşsizlik Maaşı Başvuruları 373.000’e yükseldi. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları yükselse de pandemi döneminin en düşük seviyelerinde kaldı. Beklentiler 350.000 seviyesindeydi.
  
VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Perşembe günü 1.506 - 1.527 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.509 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 36.015 artarak 524.129 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.521 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.530'un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.560 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.490 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.519 ve 1,530 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.500 ve 1.490 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir

Gümüş altını desteklemiyor

Asya borsalarında salgın düşüşü

Çin’de halka arzlara yeni kriter getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)