E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında salgın düşüşü---

Asya borsalarında salgın düşüşü

Asya borsalarında salgın düşüşü
09 Temmuz 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde artan Kovid-19 vakalarının bölgede kısıtlamaları beraberinde getirmesi ile geriledi

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftanın son işlem gününde bölgede Kovid endişelerinin artması ile geriledi.

Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi yüzde 2'den fazla kayıpla bölgedeki kayıpların başını çekti. Topix Endeksi de sert düştü.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, salgın nedeniyle başkent Tokyo'da ağustos sonuna kadar olağanüstü hal (OHAL) uygulanacağını bildirdi. Japonya Olimpiyatlar Bakanı Tamayo Marukawa, salgın nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın seyircisiz düzenleneceği açıkladı.

Avustralya'da da endeks yüzde 1,5’a yakın ekside, hafta başında Sidney'de artan kovid-19 vakaları sebebiyle kısıtlamaların uzatıldığı bildirilmişti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Haziran ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,1 artış kaydetti. Üretici fiyat endeksi Mayıs ayındaki yüzde 9'luk seviyesinden hafif düşerek Haziranda yıllık bazda yüzde 8,8 düzeyinde gerçekleşti.

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay endekslerinde kayıplar daha sınırlı. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi de yataya yakın seyrediyor.

Çin’de halka arzlara yeni kriter getirildi

ABD'de tüketici kredileri mayısta beklentileri aştı

ABD borsaları günü kayıpla kapattı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)