E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste hafif alıcılı açılış bekleniyor---

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor

Endekste hafif alıcılı açılış bekleniyor
27 Eylül 2021 - 08:22 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 25.861 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 228 kişi olarak açıklandı.

Ticaret Bakanlığı zincir marketlerde denetim için müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Enerji Bakanı Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği gaz rezervinin üretimin tepe yapmasını bekledikleri 2027 yılında ülkenin ihtiyacının üçte birini karşılamasının beklendiğini söyledi.

ABD'de Başkan Biden'ın altyapı paketiyle ilgili süreç devam ederken, Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, paketin bu hafta geçeceğini ifade etti. Geçen hafta BP'nin ülkede yeterli sayıda nakliye aracı sürücüsü olmaması nedeniyle bazı petrol istasyonlarını geçici olarak kapatılacağını duyurmasıyla araç sahipleri benzin istasyonlarına akın etti.

ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek için sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle daha önce Kanada’da tutuklanan Huawei yöneticisi Mıng Vancou'nun, anlaşma kapsamında bazı suçlamaları kabul etmesiyle ülkeden ayrılmasına izin verilecek.

İngiltere'de benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşurken, birçok istasyonda akaryakıt tükendi.

Çin’in sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatında yüksek fiyat vermesi enerji piyasasında tedirginlik yarattı.

Çin Merkez Bankası'nın kripto parayla ilgili tüm işlemleri yasa dışı ilan etmesinin ardından ülkenin en büyük kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurma kararı aldı.

ABD'nin toplam çelik ithalatı yılbaşından bu yana geçen yılın aynı dönemine göre % 25,5 arttı.

Çin'de en az 2 yerel yönetim, zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un gayrimenkul satış gelirlerini kontrollerine aldı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri verisi açıklanacak.

ECB Başkanı Lagarde’nin bugün konuşma yapması bekleniyor.

Fed Başkanı Powell ve ABD Hazine Bakanı Yellen, yarın Senato Bankacılık Komitesi'ne sunum yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçen haftaya faiz kararlarının damga vurması beklenirken, Evergrande olayı gündeme bomba gibi düştü. Gayrimenkul devinin borç ve likidite sıkıntısına girip temerrüde düşme olasılığı yeni bir global kriz olacağına dair endişeleri doğururken, küresel piyasalar bu durumdan negatif etkilendi. Ancak geçtiğimiz haftanın son günlerinde Evergrande yetkililerinden bankalara borçların ödeneceği açıklanırken, bu hafta gayrimenkul şirketinin haberleri Asya’da takip edilecek.

Çarşamba günü Fed faiz kararı açıklandı. Beklentiler dahilinde Fed politika faizini sabit bıraktı. Bu toplantıda faiz kararından ziyade varlık alım programlarında verilecek mesajlar önem arz ediyordu. Özellikle Bej Raporda yapılan delta varyantı kaynaklı sıkıntıların ekonomileri tekrar durdurabileceği söylemleri önemliydi. Nitekim Fed açıklamalarında güvercindi ve tapering sinyali verildi Fed Başkanı Powell varlık alım programına Kasım ayında başlanabileceğini ve 2022 yılı ortasına kadar sürebileceğini açıkladı Faiz artırımı ile ilgili sorulara ise Powell 'daha erken' yanıtını verdi ve enflasyonun geçici olduğunu bir kez daha vurguladı.

Yurtiçi piyasalarda ise geçtiğimiz haftaya TCMB faiz kararı damgasını vurdu. Merkez Bankası 100 baz puan politika faizinde indirime giderek faizi %18,00’e çekti. Merkezin faiz indirimi sonrası TL varlıklar değer kaybetti. Dolar / TL kuru tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak 8,87 seviyesini gördü. BİST100 endeksi ise 1.376’yı test etti. Endeksin 1.400 seviyesinin üstüne çıkması için ilk olarak kur tarafında hızlı geri çekilme olması gerektiğini düşünüyoruz. Piyasa her ne kadar faiz indirimini fiyatlamış olarak gözükse de TL varlıklardaki değer kaybı yurtiçini baskılamaya devam edebilir.

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 1,0 puan artarak %78,1 seviyesinde gerçekleşmişti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı bir önceki aya göre 1,0 puan artarak %77,8’e oldu.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Cuma günü 1.481 - 1.507 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.490 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 7.491 artarak 664.822 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1512 seviyesinden aşağı yönde uzaklaşıyor olmamız kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 1.513’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.550 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.470 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.503 ve 1.513 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.480 ve 1.470 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Gram altın yeniden 500 liranın üzerinde!

Asya’da endeksler haftaya yükselişle başladı

Çin'de enerji krizi büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)