E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya’da endeksler haftaya yükselişle başladı---

Asya’da endeksler haftaya yükselişle başladı

Asya’da endeksler haftaya yükselişle başladı
27 Eylül 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde alıcılı seyrediyor

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri haftaya Çin'deki risklere yönelik endişelerin biraz azalması ile yükselişle başladı.

Bu hafta koalisyonun muhtemelen yeni başbakan olacak liderini seçeceği Japonya'da endeksler hafif kazanıma yöneldi.

Hong Kong ve Avustralya Borsalarında da pozitif bir seyir izleniyor.

Japonya, Kovid-19 ile mücadelede 65 yaş üstü kişilere gelecek yılbaşında üçüncü doz aşıyı uygulayacak. Öte yandan, hükümet raporunda, Japonya'nın Kovid-19'un yayılmasının durdurulması ve eş zamanlı olarak işletme faaliyetlerin sürdürülmesi için "dirençli bir ekonomiye" ihtiyacı olduğu bildirildi.

Güney Kore, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo-Jong'un Koreler arası "yapıcı" müzakereler olasılığı açıklamasını "anlamlı" olarak nitelendirdi. Yonhap'da yer alan habere göre, Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada Kuzey ve Güney Kore arasında sorunsuz ve istikrarlı bir iletişimin olmasının önemli olduğu belirtildi.

Sürpriz doğalgaz alımı, fiyat baskısını artırdı

Çin’in bu kış için enerji güvenliğine ilişkin artan korkusu, dünyanın en büyük ithalatçılarından biri olan bu ülkeyi sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatında Avrupalı rakiplerine kıyasla daha yüksek fiyat vermeye sevk etti ve bu durum, zaten sıkışık olan enerji piyasasında tedirginliğe neden oldu.

Devlete ait China Petroleum & Chemical Corp. ya da bilinen adıyla Sinopec, konu hakkında bilgiye sahip traderlara göre, Kasım-Mart döneminde teslim alınmak üzere, en az 13 kargoluk LNG alımı ile son ayların en büyük satın almalarından birini gerçekleştirdi.

Bu alım Avrupa gösterge fiyatının oldukça üzerinden yapıldı ve bu durum Çin’in, enerji krizinin derinleşmesi ile birlikte yakıt için daha fazla para ayırmaya istekli olduğunu gösteriyor.

Doğal gaz fiyatları, Avrupa’dan Asya’ya, kuzey yarıkürede kış dönemi yaklaşırken, küresel ekonomik toparlanmanın yanında arz sıkıntılarından da dolayı güçlü bir artış gösterdi. Çin’in hızla büyüyen talebi küresel darlığın daha da artmasına yol açmakta ve ilave spot alım, doğalgaza aç Avrupa için düşük ithalat ile sonuçlanacak.

Çin'de enerji krizi büyüyor

Yabancı yatırımcı borsada yeniden alıma geçti

Güney Kore yapıcı müzakere mesajını anlamlı buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)