E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGram altın yeniden 500 liranın üzerinde!---

Gram altın yeniden 500 liranın üzerinde!

Gram altın yeniden 500 liranın üzerinde!
27 Eylül 2021 - 08:05 borsagundem.com

Gram altın, ons altın fiyatlarında kayıpların sınırlı kalması ve içeride de doların geçen hafta rekor tazeleyerek 8,86 seviyesinin üzerine çıkmasıyla 2 ay sonra yeniden 500 TL'nin üzerini gördü.

ABD Doları'nın ve Hazine kâğıtlarının bir miktar gerilemeleri altına destek verdi

Uluslararası piyasalarda altın, ABD Doları'nda ve ABD Hazine kâğıdı getirilerindeki hafif gerilemeden destek alıyor.

Cuma günü 1742 dolar/ons desteğinin üzerinde kalmayı başaran spot altın şu sıralarda yüzde 0,49 artıyla 1759,05 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Fed yetkililerinin geçtiğimiz hafta FOMC toplantısında ve sonrasında yaptıkları değerlendirmelerin ABD'de enflasyonun kısa vadede hızlanabileceği endişelerini ön plana çıkardığını ve enflasyona karşı koruma isteyen yatırımcılar için altının yeniden ön plana çıktığını belirtiyorlar. Bunun yanı sıra, Çinli Evergrande konusunda yaşanan gelişmeler, uluslararası tahvil yatırımcılarına ödeme yapılmaması da altına ilgi yaratıyor.

Gram altın, dolar/TL’nin geçen hafta rekor tazeleyerek 8,86 seviyesinin üzerine tırmanmasından sonra küresel altın fiyatlarındaki düşüşün sınırlı kalmasıyla yükselirken 15 Temmuz’dan bu yana ilk defa 500 TL’nin üzerini gördü.

Uzun zamandır işlem gördüğü dar fiyat bandını da yukarı yönlü kıran gram altın, pazartesi günü 501 TL seviyesinde bulunuyor.

 

Yabancı yatırımcı borsada yeniden alıma geçti

Üç kişiden birinin Bitcoin kullandığı ülke

Bitcoin gemisi fiyaskoya dönüştü

Sahte 100 bin doları piyasaya sürecekken yakalandılar

Borsaları çetin bir kış bekliyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)