E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste dalgalanmanın devamı bekleniyor---

Endekste dalgalanmanın devamı bekleniyor

Endekste dalgalanmanın devamı bekleniyor
03 Haziran 2021 - 09:23 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif başlaması bekleniyor.

Güne satışlarla başlayan ve 1,418 seviyesine kadar gerileyen BIST100 endeksi günün geri kalanında gelen tepki alımlarıyla toparlandı ve 1,430 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 16.5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 39 hisse değer kazandı, 56 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.5975 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise karışık bir seyir izleniyor.

Veri akışı açısından sakin olan dün, hisse piyasaları yükselişine devam etti. Asya’da yükselişler %1’e yaklaşırken, ABD’de de reflasyon/toparlanma fiyatlamaları ile döngüsel sektörler ön planda kalmaya devam ediyor. Özellikle enerji sektörünün, petrol fiyatlarındaki son hareketle beraber güçlü kaldığını izliyoruz. Haftanın en önemli verisi olan tarım dışı istihdam verisi yarın açıklanacak. Bugün de hem Avrupa’da hem de ABD’de PMI hizmet verisi yakından takip edilecek.

İçeride ise Mayıs ayı enflasyonu kritik olacaktır, piyasa beklentisi yıllık enflasyon için %17.4. Dün TCMB’nin ekonomistlerle yaptığı toplantıda Nisan Ayı Enflasyon Raporu’na bir kez daha atıfta bulunuldu ve en erken faiz indiriminin, enflasyonun gerileme eğilimine girmesi beklenen, EylülEkim aylarında gelebileceği işaret edildi.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede temkinli yaklaştığımız endekste dalgalanmanın devamını bekliyoruz. Teknik olarak 1,435-1,440 direnç bölgesi iken 1,405-1,400 destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bankacılık endeksinde ise 1,195 seviyesi üzerinde hareket ivme kazanabilir.

Makroekonomi & Politika Haberleri

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda, piyasalardaki haklı bir gerekçeye dayanmayan erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerektiğini belirtti.

Kavcıoğlu, ekonominin yeniden dengelenmesini sağlayacak ılımlı bir iç talep ve kredi büyümesi sağlanması için sıkı para politikası duruşu gerektiğini ifade ederken, “Para ve Kur Politikası” metnini 2021 yılında uygulanacak politikalar ve iletişim stratejisi açısından bir yol haritası olarak gördüklerini ve yılın ilk iki çeyreğinde olduğu gibi bundan sonra söz konusu yol haritasına sıkı sıkıya bağlı kalacaklarını vurguladı.

Ayrıca Kavcıoğlu, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve 2023 yılında orta vadeli %5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşmiş ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edileceğini belirtti. “Nisan Enflasyon Raporu” tahmin patikasındaki belirgin düşüşün üçüncü çeyreğin sonunda, dördüncü çeyreğin başlangıcı civarında olacağının beklendiğini ifade etti.

Sektörel haberler

Otomotiv Sektörü: ODD verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2021 yılı Mayıs ayında yıllık %69,8 artarak 54.734 adet olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde ise pazar yıllık %72 artışla 314.882 adet olurken, otomobil satışları yıllık %69 yükselişle 247.977 adete, hafif ticari araç pazarı yılık %83 büyümeyle 66.905 adete ulaştı.

Günün önemli şirket haberleri 03/06/2021

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Vanet ve Burçelik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)