E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste bankacılık, finansal kiralama ve ulaştırma sektörleri ön planda---

Endekste bankacılık, finansal kiralama ve ulaştırma sektörleri ön planda

Endekste bankacılık, finansal kiralama ve ulaştırma sektörleri ön planda
07 Aralık 2021 - 08:13 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.


Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 20.033 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 187 kişi olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Döviz kurlarında artış bazı bütçe giderlerinde artışa neden olurken bazı gelir kalemlerinde de iyileşme sağlamaktadır.

Sağlık Sanayicileri Derneği Başkanı Daşcı, dövizdeki ve enflasyonundaki artışa rağmen ürün fiyatlarının hala güncellenmediğini belirttiği konuşmasında, "Yarından itibaren hastanelerden gelecek ürün taleplerine cevap veremeyeceğiz." dedi

MF: ECB'nin gevşek para politikası duruşunu koruması gerek.

IMF Başkanı Georgieva, Euro Bölgesi'nde son dönemde hızla artan enflasyonun gelecek yıl düşmesini beklediklerini söyledi.

ABD Başkanı Biden Ukrayna'nın işgali durumunda Rusya'ya banka yaptırımı planlıyor.

Fitch: Küresel bankacılık düzenlemeleri 2022'de sıkılaşacak .

BBC internet sitesinde yayınlanan habere göre; AKP, MHP ile Seçim ve Siyasi Partiler Yasası değişikliğini en geç Mart ayı başında TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Dar, daraltılmış bölge, ittifak içi baraj gibi önemli değişiklikler konusunda ittifak ortağı MHP ile uzlaşmaya varılamaması nedeniyle düzenlemenin 10-15 maddelik dar kapsamlı bir teklif olarak Meclis'e sunulacağı belirtiliyor.

Çin MB, kırsal sektörü ve küçük şirketleri desteklemek için kredi transfer faizini düşürdü .

 Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Omicron varyantını tespit eder etmez sorumlulukları gereği dünyaya duyurduklarını ancak bunun karşılığında cezalandırıldıklarını söyledi.

Çin’de ihracat Kasım ayında, yılsonu tatil döneminin yaklaşmasının etkisi ile dış talepte görülen güçlü artış, elektrik enerjisi darlığının giderilmesi ve ülke içinde artan üretimin desteğiyle yükseldi.

Cumhuriyetçi lider McConnell, Fed Başkanı Powell'ın adaylığına destek verecek .

Kış Olimpiyatları'nı diplomatik bir boykot ilan etmeye hazır olduğunu bildirildi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, Hazine Tahvil İhaleleri gerçekleşecek.
• Almanya’da ZEW Endeksi, Euro Bölgesi’nde ise öncü GSYH açıklanacak.
• ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in videokonferans yöntemiyle bugün görüşmesi bekleniyor.
• Asgari Ücret Komisyonu ikinci toplantısı bugün, son toplantı ise Perşembe günü yapılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz işlem günü Asya piyasalarında Çin'li teknoloji şirketlerine yönelik regülasyon haberleri ile satıcılı hava hakimdi. ABD vadelileri ise korona virüsün yeni varyantı Omikronun hızlı yayıldığına dair kanıt olmaması ve Biden'ın 'endişe edecek bir durum olmadığı' cümleleri ile pozitif seyirden güne başladı. Biontech CEO'su Uğur Şahin'in 'yeni aşıya gerek yok' açıklamaları da piyasaları rahatlatmış gözüktü.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe yaklaşık 10 puan artışla başlarken, yeni gün içi rekoru da kırılmış oldu. Bankacılık, finansal kiralama ve ulaştırma sektörü payları yükselişte etkiliydi. Endekste yeni kapanış rekoru da kırılmış oldu. Endeks günü %0,89 oranında yükselişle 1.927 seviyesinden günü tamamladı. Pay bazında bakıldığında BIMAS endekse 4,43 puan pozitif katkı sağladı.
Credit Suisse analistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında 16 Aralık'taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Cuma günü Tarım Dışı İstihdam verisinin 550.000 olan beklentilerin çok altında 210.000 olarak gelmesi ile ons altın, Omicron varyantına rağmen Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarını artması ile talep rakamlarındaki genel görünümün düzeldiği düşüncesi ile brent petrol yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Türk Lirası, dolar karşısında yaklaşık %11, Eylül ayından bu yana yaklaşık %66, yılbaşından itibaren ise yaklaşık %86 değer kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'düşük faiz' söylemleri ile yurtiçi dinamikler sonrasında kur tarafındaki yükseliş devam ediyor. Önümüzdeki hafta veri gündeminin yoğun olacağı düşünülürse 15 Aralık'ta Fed Toplantısı, 16 Aralık'taki TCMB faiz kararı Dolar / TL açısından yüksek önem taşıyor.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 2.060 - 2.106 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.101 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 3.706 artarak 666.891 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.049 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 2.135’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.170 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.060 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.125 ve 2.135 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.085 ve 2.060 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Altında gözler enflasyona çevrildi

 

Asya borsaları kayıplarını geri aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)