E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn iyi enflasyon yatırımı---

En iyi enflasyon yatırımı

En iyi enflasyon yatırımı
31 Mayıs 2022 - 10:42 borsagundem.com

Deutsche Bank en son yaptığı anket çalışmasında en iyi enflasyon yatırımını sordu. Yatımcılar büyük oranda ‘Ev gibisi yoktur’ diyor

BORSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyonun yükselmesiyle yatırımcılar paralarını ve varlıklarını yükselen fiyatlar karşısında en iyi şekilde korumanın telaşına düştü. Deutsche Bank’ın son yatırımcı anketine göreyse yatırımcıların büyük bir çoğunluğu enflasyon sürecinde en iyi yatırımın gayrimenkul olduğu konusunda birleşiyor. Enflasyon karşısında koruma yatırımı olduğu iddia edilen ve son dönemlerin en büyük yatırım çılgınlığı olan kripto varlıklarsa Deutsche Bank’ın listesine dahi girmedi.

Oz Büyücüsü filmine gönderme

MarketWatch söz konusu haberde esprili bir dille klasik Hollywood filmi Oz Büyücü’nün “Ev gibisi yoktur” repliğini hatırlatıyor. Filmde bir kasırga sonucu ABD'nin Kansas eyaletindeki evinden ayrı düşen Doroty'nin başından geçen olağanüstü olaylar ve eve dönüş hikayesi anlatılıyor.  

Deutsche Bank'ın Pazartesi günü yayınladığı ankette, Tematik Araştırmalar Başkanı Jim Reid ve Deutsche Bank Stratejisti Tim Wessel, “Pandemi sırasında dünya çapında fiyatların yükselmesine rağmen gayrimenkul enflasyonist bir ortamda tercih edilen değer deposudur. Altınsa enflasyonun hakim olduğu 1970’lerdeki güçlü performansına rağmen hisse senetlerinin gerisinde kaldı” ifadelerine yer verdi.

Anket katılımcılarının yaklaşık %43’ü satın alıp korumak için en iyi yatırım seçeneğinin gayrimenkul olduğu fikrini paylaştı. Bu tercihi %33’le gelişmiş ülkelerin hisse senetleri varlıkları takip etti. Katılımcıların %15’i ise altını tercih ediyor. Yatırımcıların radarında bulunmayan kripto paralarsa katılımcıların sadece %1’i tarafından tercih edildi. Bu seçenek %4’le nakit diyen katılımcıların dahi gerisinde kaldı. Banka söz konusu anketi 25-27 Mayıs tarihleri arasında 560’ın üzerinde katılımcıyla gerçekleştirildi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD yıllık enflasyonu Nisan ayında bir önceki aya göre yavaşlayarak son 40 yılın en yüksek seviyesinden %6,3’e gerilediğini gösterdi. Bir önceki ayda %6,6 olarak kayda geçen ABD enflasyonu son bir buçuk yıldır ilk kez düştü. Ancak ekonomistler büyük oranda %6,1’lik bir düşüş gerçekleşmesini bekliyordu.

Deutsche Bank anketine katılanların %69’u yüksek enflasyonu kontrol altına almanın tek yolunun bir resesyondan geçtiğine inanıyor. Katılımcıların %61’i ABD Merkez Bankası’nın (FED) ekonomide yavaşlama risklerine rağmen enflasyonu hedef seviyesinde düşürmeyi deneyeceğini belirtiyor.

Katılımcıların sadece dörtte biri önümüzdeki 18 ay içerisinde FED’in tek seferde 75 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştireceğine inanıyor. Deustche Bank anketine göre katılımcıların yarısından fazlası Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bir noktadan sonra FED’e katılacağını ve 50 baz puanlık faiz artışı gerçekleştireceğini belirtiyor.

Pazartesi günü açıklanan verilere göre Almanya’da yıllık enflasyon Mayıs ayında yaklaşık 50 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD’de bir resesyonun gerçekleşmesi halinde katılımcıların yüzde 78’i bu resesyonun 2023 sonunda gerçekleşeceğine inanıyor. Deutsche Bank anketine göre bu resesyon %61 ihtimalle gelecek yılın Nisan ayında, %31 ihtimalle Şubat ayında gerçekleşecek.

Son olarak, katılımcılara gelişmiş ülkelerin piyasalarındaki hisse senetlerinin en az birkaç aydır dibe vurup vurmadığı soruldu. Geçtiğimiz hafta S&P 500 ve Nasdaq endeksleri tam yedi hafta üst üste düşüş göstermişti. Ancak anket katılımcılarının üçte ikisi dibin henüz bulunmadığını belirtiyor.

Piyasalarda enflasyon ve büyüme endişelerinin azalması ile pozitif hava

 

Yeni LUNA'da sert düşüş!

 

Küresel borsalarda yükselişlerin devamı gelecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doomsday01 Haziran 2022 21:05

    Bir deprem hepsini alır götürür özellikle riskli bölgelerde 2.ev bence risk

  • Ali Ak31 Mayıs 2022 21:45

    En iyi yatirim aracı gayrimenkulden sonra borsadır.

  • Mucise Reis ;)31 Mayıs 2022 13:53

    resmin mantığını anlayamadım :D kim seçti ise resmi güzel sanatlar felan okuyor har halde,  o kadar farklı bir resim bulmuş ki, sanatını icra ediyor :D  ..Bu resim ile haberi birleştiren sanatçı nasıl mesaj vermek istiyor ben anlayamadım :D

  • oz büyücüsü31 Mayıs 2022 19:42

    Esprili bir dille klasik Hollywood filmi Oz Büyücü’nün “Ev gibisi yoktur” repliğini hatırlatıyor. Resim filme ait. :D  :D 

  • Mustafa31 Mayıs 2022 13:23

    DOLAR PARAYI KORUMUYOR. DOLAR BAZINDA GEÇEN SENE 75 BİN DOLAR OLAN EV ŞUAN 130 BİN DOLAR 30 BİN DOLAR OLAN ARABA 50 BİN DOLAR NEREDE KÂR ? başka bir siteden alıntıdır. borsa boş şu oratamda

  • Murat31 Mayıs 2022 11:29

    Onlar yanılıyorlar en iyi yatırım aracı "Kağıt"tır, yani Işıklar Enerji ve Yapı Holding'i al 10 yıl sonraki fiyatı aynı, yani stabil. 2012 yılında 0.89 kuruştu bugün ise 0.81 kuruş. Hem de bu arada asla bedelsiz, bedelli ve temettü yok, sadece namuslu insanların parasına konmak var, SPK ise ortalıkta yok, kayıp şerefime.