E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEmtiada ralli beklentisi---

Emtiada ralli beklentisi

Emtiada ralli beklentisi
07 Nisan 2022 - 10:34 borsagundem.com

JP Morgan Chase stratejistleri emtiaların yüzde 40 kadar yükselerek rekor artış serisini sürdürmesini bekliyor


Yükselen enflasyon ortamında yatırımcıların hammadde pozisyonlarını artırmasıyla emtia fiyatları yüzde 40 kadar yükselmesi öngörülüyor.

Nikolas Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan stratejistleri paylaştıkları bir notta portföylerdeki emtia varlıklarının tarihi ortalamaların üzerinde olduğunu belirterek "Bu da ham maddede daha fazla yükseliş olacağına işaret ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından petrolden buğdaya kadar emtia fiyatları geçen ay rekor üstüne rekor kırmıştı. Bu yükseliş, halihazırda yüksek seyreden küresel enflasyonu da tetiklemiş ve Fed enflasyonla mücadele amacıyla 3 yıl sonra ilk kez Mart ayında faiz artırmıştı.

Stratejistler şu anki koşullarda enflasyona karşı hedge aracı olarak kullanılan emtiaların uzun vadede portföylerde yer alabileceğini belirtti ve "Emtia, toplam küresel finansal varlıkların yüzde 1'inden fazlasını oluşturabilir ve böylece daha önce görülen zirve seviyelerin üzerine çıkabilir. Bu da emtiaların şu an bulunduğu seviyelerden yüzde 30-40 civarında daha yükselebileceği anlamına gelir" ifadelerine yer verdi.(Bloomberg)

Petrol arz endişeleri devam ederken yükseliyor

 

BES şirketleri yatırım önerisinde bulunamayacak

 

Altında tasarruf sistemi: Yastık altından ekonomiye!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Normal07 Nisan 2022 11:35

    Bizdeki de yaklaştı bir aya başlar rallisi.

  • Mucise Reis ;)07 Nisan 2022 10:50

    1 - Parası eriyen ülke paritesi var,  2 - Parasının alım gücü düşen ülke paritesi var. 3-Parası dünyada değerlenen ulke paritesi var  gsmh artış ile alım gücü paritesi artan ülke insanı var ... Bu bağlamda dünyada bir talep değişiminde emtia ve bazı urunlerın fiyatları her ulke için farklı olacak. Her ülke fabrikaası hammadde fiyatından farklı etkilenecek. FED adımları bu durumu tetıkler mi ? düşüncesi var. Netleşmedi bişe daha. örnek.. Türkiyede incir yetişiyor. İnciri alan kim İngilizler. ingilizler parabirimi ne ? sterlin. bir ingiliz 1 saatte 10 sterlın kazansın. türkiyedeki incire takep ettiğinde kim inciri yer ? parası olan, rafahı olan ülke ve insanı yer. türkiyede yetişmesi bişe ifade etmez... mantık bu