E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBES şirketleri yatırım önerisinde bulunamayacak---

BES şirketleri yatırım önerisinde bulunamayacak

BES şirketleri yatırım önerisinde bulunamayacak
07 Nisan 2022 - 09:10 borsagundem.com

SPK, Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti.


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. Yeni teabliğide, emeklilik şirketlerinin bireysel emeklilik fon paylarına yönelik olarak belli bir katılımcı ve katılımcı adayına veya mali durumları, risk ve getiri tercihleri benzer nitelikteki bir gruba yönelik yönlendirici nitelikte yorum yapamayacağı belirtildi. 

SPK'nın konu ile ilgili Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 11/7/2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (III-37.1)’in 45 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklendi.

“(5) 4632 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca kurulan emeklilik şirketlerinin bireysel emeklilik fon paylarına yönelik olarak belli bir katılımcı ve katılımcı adayına veya mali durumları, risk ve getiri tercihleri benzer nitelikteki bir gruba yönelik yönlendirici nitelikte yorum ve tavsiyelerde bulunması faaliyeti bu Tebliğ hükümlerine tabi değildir.

(6) Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformunda veya Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformunda işlem gören yatırım fonları veya emeklilik yatırım fonları ile para piyasası fonları (likit fonlar) ve kısa vadeli borçlanma araçları fonlarıyla ilgili olarak müşterilerin veya katılımcıların risk ve getiri tercihlerine göre verilen yönlendirici nitelikteki yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Ancak her durumda (a) bendi hariç olmak üzere 48 inci maddenin ikinci fıkrasında ve 50 nci maddede düzenlenen esaslara uyulması zorunludur.”

SPK, DZGYO hissesindeki 3 isme yasak getirdi

 

SPK’dan 5 kişi hakkında suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)07 Nisan 2022 10:19

    Altın getirisini aşamayan bu kurumlara kim ne diye para yatırır ? ya onca soruyorum cevap yok. popüler tv ve radyo programlarında dahi görmezden geliyorlar. par karşılımı çıkıyorlar ? :D yaa emekli oldun... kaç ay para alacaksın ? ömur boyu deil dimi ?.... emekli olsun toplu para alacaksın kaç parçada ne kadar alacaksın ? yani sgk dan emeklı olan 2500 tl şuan en düşük bu adam 20 - 30 yıl ödemeiş. bu bireysel emeklılık ne verebilir ? o bakımdan git altın al at daha avantajlı. eski kara altından başka bişi almaz. :D hisse almak daha iyi temettu hisseleri bence

  • Kadir Demirdes07 Nisan 2022 19:24

    Öncelikle , bes nedir? biraz araştırmanı tavsiye ederim, 8,5 yildir bese düzenli ödeme yapan birisi olarak besin altından daha kârlı olduğunu söyleyebilirim. Beste altın fonunu seçersen altın çıkışı kadar kazanır + % 30 devlet katkısı ayrıca bu biriken devlet katkisida yatırımda değerlendirilip onun artisinida alıyorsun. Burda sorun sizin bilmediğiniz bir konuda ön yargılı olmanız.

  • pala07 Nisan 2022 10:49

    devlet desteği olmasa kimse almaz zaten. en alt limitten yatırıyor millet yüzde 30 getiri garanti