E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEmlak sektöründeki güven varlık alımlarını sonlandırabilir---

Emlak sektöründeki güven varlık alımlarını sonlandırabilir

Emlak sektöründeki güven varlık alımlarını sonlandırabilir
04 Ağustos 2021 - 16:41 borsagundem.com

Fed/Bullard: Konut sektörü dirençli ve güçlü görünüyor, bu da varlık alımlarının sonlandırılması için bir neden

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alımlarının çabuk şekilde azaltması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarladı.

Bullard, ekonomide yaşanan ilerlemenin Fed'in 2020 yılı Aralık ayında tahmin ettiğinden çok daha iyi olduğunu belirtirken, "Eğer varlık alımları masadan kalkarsa Fed, 2022 yılı ilk yarısında durumu daha iyi değerlendirebilecek noktada olacaktır" şeklinde konuştu.

"Enflasyonun bazılarının düşündüğünden daha kalıcı olacağına inanıyorum" yorumu yapan Bullard, "Enflasyon zamanla azalacak ancak düşüş bazılarının istediği kadar olmayabilir. Enflasyonu 2022 yılında %2,5-3,0 tahmin ediyorum. Benim görüşüm varlık alımlarının azaltılması konusunda hızlı hareket ederek 2022'deki enflasyon yükselişi döneminde daha hazırlıklı olmak" dedi.

Başkan, ABD'de aylık 1 milyon kişilik istihdam artışı yaratmanın zor olduğunu da söylerken, "Benim beklentim aylık istihdam artışının 500 bin kişi civarında olacağı yönünde" açıklaması yaptı.

Borsa İstanbul'da yükseliş güçleniyor

Ağustos ayında borsalar düşecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)