E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliye bir defalık ikramiye verilecek iddiası---

Emekliye bir defalık ikramiye verilecek iddiası

Emekliye bir defalık ikramiye verilecek iddiası
15 Eylül 2023 - 08:43 borsagundem.com

Milyonlarca emekli, ara zamla ilgili bilgileri takip etmeye devam ediyor. Son olarak, Cumhuriyet'in 100. yılına özel ikramiye ödeneceği iddiaları gündeme geldi. Abdulkadir Selvi, emekli maaşına düzenleme ve özel ikramiyeyle ilgili son bilgileri paylaştı.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ocak zammını ve yılın geri kalanında maaşlarını nasıl etkileyebilecek düzenlemeleri merakla bekliyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, emekli maaşına yapılacak düzenleme ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel ikramiyeyle ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Emeklilerle ilgili düzenlemenin sadece en düşük emekli maaşı alanlarla ilgili olmayacağı, emeklilerin tümünü kapsayacağı söyleniyor. Hem memur emeklileri hem SSK ve Bağ-Kur emeklileri bundan eşit bir şekilde yararlanacak. Seyyanen bir zam yapılması bekleniyor. Bunun için bir yasal düzenleme yapılacak.

Buradaki kritik soru şu, bu bir defalığına mı mahsus olacak yoksa ocak ayına kadar geçerli mi olacak? Kulağıma gelen bilgiler bir defaya mahsus olacağı yönünde. Bunu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı nedeniyle, “Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı ikramiyesi” olarak tanımlayanlar da var.

Tekrar ifade ediyorum. Kulağıma gelen bir defaya mahsus olacağı yönünde ama bu tatmin edici olur mu emin değilim.

Emeklilerimiz zor durumda. Bir defalığına verilecek ikramiye emeklileri tatmin etmez. Çünkü hayat pahalılığı karşısında en çok onlar eziliyor. Bir defaya mahsus değil, yıl sonuna kadar yapılacak bir seyyanen zam onları rahatlatabilir."

Cevdet Yılmaz'dan emekli maaşlarına dair açıklama

 

Memur ve memur emeklileri ne aldı? İşte detaylar...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Eylül 2023 09:38

    15 milyon emekli seçim sonuçlarını değiştirebilir. O bakımdan emekli için üzülmeyin :D onlar sokak banklarında oturup, ücretsiz otobüs seferleri ile gezerek 5 tl ucuz ekmek almaktan mutlu... bırakın emekliyi mutlu hayatında,  yaşasın. bu yaştan sonra bara pavyona mı gidecekler ? 7,500 yeter artar...

  • Vatandaş.16 Eylül 2023 06:33

    Memlekette hiç birşey de ADALET yok maalesef...Adil bir düzenden başka sizden birşey isteyen yokki be mubarekler.!!

  • manyak herif15 Eylül 2023 23:33

    memur ve işçi emeklilerıne zam verilmesine karşıyım.zam verilecekse en çok ezilen dokora,hakime ,savcıya,paşalara , akademisyenlere ve emekli millevekillerine verilsin.

  • Berber Bekri 15 Eylül 2023 23:13

    Lütfen emekliyi boşverin yılda 1 berbere gelmeyen emekli var..İşsiz gençlere verin evleneceklere verin yeni doğan çocuklara verin sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına verin emekliye vermeyin.....

  • Ali15 Eylül 2023 19:44

    Emekli maaşı asgari ücretin altında olmasa iyi olur.

  • Slm15 Eylül 2023 18:45

    Adamlar durdu durdu kök maaş diye tarihte görülmemiş bişey çıkardılar köküne kadar herşeye geçirdiler malesef

  • yorum15 Eylül 2023 15:03

    ikramiye sizin olsun istemiyoruz varsin kendine harcasin nasil olsa secim yaklasiyor maasimizin on katini verse bile kesinlikle oy moy yok yaklasiyor 

  • Turkogluturk15 Eylül 2023 13:08

    Gerek yok.her verdigini faiziyle birlikte geri aliyorsun.

  • emekli15 Eylül 2023 11:26

    hakettik çünkü en çok oyu biz verdik kendi ellerimizle kendimizi yaktık ,bir dahamı tövbeler tövbesi olsun 

  • xyz15 Eylül 2023 11:00

    Kim iktidara gelirse gelsin bütce tam takır kuru bakır hiç biri bir şey yapamazlar daha kendi içlerinde birbirlerine düşmüş bir partiye giren ömürboyu hiiç bir vizyon ve projsi olmadan 20 senedir iktidara gelmeden istifa etmez ise  kimse kendisini kandırmasın.İlk önce 650 milletvekili sayısı 250-300 düşürülmeli, burdan gelecek olan personel sayısı ve masraflar azaltılmış olur.onalar ödenen trilyonlarca hazine yardımı kıyak emeklilik kalkmalı daha bir çok kamu kurumunda masraflar kısılmalı.gereksiz para harcamaları kaldırılmalı.ülkemizde üretilen otomobiller makam aracı olarak verilmeli yurtdışından gerekmedikce bir şey alınmamamılı tasarrufa devlet geniş kapsamlı gidilmeli faizler artırılmalı cari açık bitirilmelidir.

  • kralll15 Eylül 2023 09:54

    emeklilere acımayın en çok oyu veren onlar ülke onlar yüzünden bu halde.

  • AAA16 Eylül 2023 13:32

    HEYKELSEVERLERE OY VERENLERİ NE YAPACAN

  • buffet15 Eylül 2023 09:33

    emekliler ne yapacak parayı .sokağa çıkıp gençlere çıkar telefonunu geyiği yapsınlar. oyu veren taraftarlar. 

  • A15 Eylül 2023 09:29

    Vallahi billahi emekli bunu unutmaz

  • emekli15 Eylül 2023 09:09

    selvide sarayın ön yoklamacası , ikramiye verilecekmişte bir defa olacakmışta alsın başına çalsınlar verdikleri sözleri tutsunlar yeter bıcak kemiğe dayandı

  • vatandaş15 Eylül 2023 09:07

    memura verilen seyyanen zam emeklisine verilmedi,bu ilk defa yapılan bir uygulama yani emekliye siz ölün diyorlar. hele daha düşük emekliler intihar etmeye başladılar ,cumhur başkanı enflesyona ezdirmeyeceğiz dedi ama ezdirmek bir yana bezdirdi ,bu nasıl merhamettir nasıl adalettir anlayan anlamayana anlatsın

  • Ssk E 16 Eylül 2023 23:28

    SSK Bağkur da var ortağım