E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekliler de sendika kurabilir---

Emekliler de sendika kurabilir

Emekliler de sendika kurabilir
26 Aralık 2020 - 10:27 borsagundem.com

İstinaf Mahkemesi, sendikanın başvurusunu kabul ederek mahkemesinin kararının kaldırılmasına hükmetti

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 29. Hukuk Dairesi, Sosyal Haklar Avrupa Komitesi’nin sosyal şart anlamında ‘çalışanlar’ kavramını yalnızca aktif çalışma yaşamındaki çalışanlarla sınırlı tutmadığını belirterek, emeklilerin sendika kurma haklarının bulunduğuna hükmetti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden bir araya gelen bir grup emekli, sosyal, siyasal, toplumsal, ekonomik ve hukuksal durumların korunması, geliştirilmesi ve emekliler arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi için merkezi Ankara’da olan Tüm Emekliler Sendikası’nı kurdu. Ankara Valiliği, sendikanın kurucularının emekli olduğu için yasaya aykırı bulunduğunu, fiilen çalışanların kurucu olarak isimlerinin ve belgelerinin 1 ay içerisinde bildirilmesinin istenildiği, ancak istenilen belgelerin verilmediği gerekçesiyle, sendikanın kapatılması talebiyle Ankara 34. İş Mahkemesine dava açtı.

Mahkeme emeklilerin sendika kurma hakkına sahip olmadığını berlirterek, sendikanın kapatılmasına karar verdi. Sendikanın avukatı Cemalattin Gürler, kararı istinafa taşıdı. İstinaf başvurusunu inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 29. Hukuk Dairesi, sürpriz bir karara imza attı. İstinaf Mahkemesi, sendikanın başvurusunu kabul ederek mahkemesinin kararının kaldırılmasına hükmetti.
(Mesut Hasan Benli/Hürriyet)

Borsada hedef 1.600 puan

Yumurtada fahiş fiyatın sorumlusu aracılar

Artvin’de kardan kapalı yollar ulaşıma açıldı

İstanbul'da gün doğumuyla birlikte gökyüzü kızıla boyandı

Galatasaray borç yapılandırma detaylarını gizliyor

Mevduat mı, banka tahvili mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı27 Aralık 2020 08:30

    Netaşta ne var. Son haftalarda özellikle yatırım şirketleri alış yapıyorlar. Varsa bir haber paylaşılsın ki herkes ona göre davrandın Ky duyana kadar yüzde bilmem kaç gitmiş oluyor

  • MELİS MARMARİSLİ26 Aralık 2020 20:24

    Kurulsun bakalım.Bugün milletvekilleri varda ne yapıyorlar yan gelip yatmıyorlarmı.hepside bir tarihe bakarsanız % 70 köşelik değil mi.kendilerine gelince zam kanunlarını kimseler duymasın diye gecenin 3 de kanunları çıkartmıyorlarmı.Eger emeklilere  sendika kurulur ise ellerindeki paranın yarısı sendikaya gider.

  • TARKUT TARKAN26 Aralık 2020 20:22

    Sendika kurun bakalım ne olacaksınız.Hiç bir faydası olmaz aksine zararı olur.Sendikada sözleşmeden sözleşmeye çalışan sendikacılar sırtınızdan aidatları öder zengin edersiniz.Daha Önce Türkiş te kaç tane başkan köşelik olmadımı.heleki Mustafa diye birisi var idi adam kıbrısta  ne kadar mülkü edindiği basında çıkmadımı.sendika ne yapacak en son devletin sistemleri karar vermiyormu.

  • metin26 Aralık 2020 19:51

    Türkiye'de onüç milyon emekli var diye biliyorum. Birleşseler siyaseti belirlerler.... :D  :D 

  • Kamil26 Aralık 2020 19:49

    İyi de TBMM de kanun teklifi yasalaşırsa , Sendika, dernek vb lere kayyum atama, hesaplarına ,mal varlığına el koyma vb kuralları getiriliyor. Özgür olamazsın, her hareketin benim kontrolümde olacak derken nasıl kuruluş yapılır . Düşünmek bile baştan kadük olduktan sonra :|  :| 

  • fafa26 Aralık 2020 16:42

    Emeklinin üç kuruşunu bir de sendikacılar tırtırlayacak.Gider Hükumetle anlaşır,emekliye aynı maaş verilir,kimin seçtiği belli olmayan sendikacı da emeklinin parasıyla keyif çatar.