E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEmekli koramiralden doğalgaz yorumu: Milli gemilerin olması çok kıymetli---

Emekli koramiralden doğalgaz yorumu: Milli gemilerin olması çok kıymetli

Emekli koramiralden doğalgaz yorumu: Milli gemilerin olması çok kıymetli
22 Ağustos 2020 - 12:04 borsagundem.com

Emekli Koramiral Can Erenoğlu doğalgaz müjdesini değerlendirdi. Erenoğlu yeni bloklarda yeni keşifler olabileceğini söyledi

Emekli Koramiral Can Erenoğlu da keşfin yapıldığı bölgenin 1997 yılında Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırları içine alındığını belirterek, bu faaliyetlerin yerli araştırma ve sondaj gemileriyle yürütülüyor olmasının altını çizdi. Erenoğlu Hürriyet’teki röportajında şu ifadeleri kullandı:

 “Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Karadeniz’de özellikle Deniz Kuvvetleri’nin öncülüğünde ‘Deniz Yetki Alanları Sınırlarının Belirlenmesi’ çalışmaları başlatılmış ve sorunsuz bir şekilde Karadeniz’in bütün kıyıdaş ülkeleriyle ‘Münhasır Ekonomik Bölge’ (MEB) sınırlaması belirlenmişti. Aralık 1997’de Bulgaristan ile yapılan ‘Deniz Yan Sınırı’ anlaşmasıyla bugün doğalgaz keşfinin yapıldığı bölge Türkiye’nin MEB sınırları dahiline alınmıştı. Buradan çıkarılacak petrol, doğalgaz veya enerji kaynağı ne olursa olsun buna kimse karışamaz. Tamamen Türkiye’nin uluslararası anlaşmalarla belirlenmiş yetki alanı içindedir. Türkiye bundan sonra da bu bölgedeki arama faaliyetleri hiçbir sınırlama olmaksızın yürütecektir.”

“Kendi gemilerimiz olması çok kıymetli”

 “Burada en önemli konu, kendi sondaj ve araştırma gemilerimizin faaliyette olması. Milli gemilerimizin olması bu faaliyetlerin güvenliği ve devamlılığı açısından çok kıymetli. Karadeniz’de bu konuda bir risk olmasa bile Ege ve Akdeniz için bu milli araştırma ve sondaj gemileri çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca bu konuda kendi yetiştirdiğimiz adamlarımız da var. Bu çok önemli. Önceden bizim gemilerdeki yabancı uzmanları tutuklamakla ve başka şeylerle korkutarak tehdit ediyorlardı. Şimdi kendi vatandaşlarımızın bu konuda yetiştirilmiş olması bu tür tehditlerin de ortadan kalkması için çok önemli. Bu konudaki birikimimiz de artarak devam edecektir. Gelecek nesillerimiz için çok kıymetli bir memba ve güç olacak. Mavi Vatanımızın Batı Karadeniz tabanında yapılan bu keşif diğer bölgelerdeki keşifler için de moral kaynağı oluşturacaktır.”

 “Yeni bloklarda, yeni keşifler olabilir”

Enerji Güvenliği Uzmanı Doçent Dr. Pınar İpek ise arama havzasındaki blokların durumuna göre yeni keşiflerin de yapılabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Denizaltındaki her jeolojik yapı farklıdır. Yapılacak analizler ve ileri sondajlar bu 320 milyar metreküplük potansiyel keşfin ne kadarının ticari olarak işletilebilir olacağını gösterecektir. Keşfedilen bu rezerv yakınlardaki diğer rezervlerin işareti de olabilir. Bu tür bölgelerdeki aramalar oradaki havza araştırma bloklarına ayrılarak yapılır. Bu keşif bloklardan sadece birinde yapılmış keşif. Bu havza içinde kaç araştırma bloğu olduğuna bağlı olarak çalışmalar devam eder.

Karadeniz'de büyük keşif nasıl yapıldı?

 

TPAO'ya 4 petrol arama ruhsatı verildi

 

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif22 Ağustos 2020 19:14

    gemilerimizin milli olması önemli deil.önemli olan hak,hukuk ve adalettir.kul hakkı yememektir.kimseyi mezhebinden ötürü ötekileştirmemektir.

  • Sedat22 Ağustos 2020 19:24

    Hakikaten zır cahilsin kendini iyi tarif etmiş sin

  • fafa22 Ağustos 2020 15:44

    Gemilerin milli olması kadar,personelin de milli olması gerekir.Bu hususta yeterli ve bilgi sahibi personelimiz var mı,Türkiye bu hususta hazırlık yaptı mı,yurt dışına eğitim için eleman gönderdi mi?

  • Fatih22 Ağustos 2020 19:30

    O işide sana verelim,ulan siz ne anlarsınız bu işlerden, siz bol bol heykel dikin, zaten kendinize yakışanı da yapıyor sunuz ,elinizden gelse o kuyulara beton bile dokersiniz,

  • Vatanm22 Ağustos 2020 15:16

    Doğalgazın çıkması bütün dünyada fakir çaresız yoksullarında umudu olacak yürü Başkan rabbimyardıncın olsun dualarımız seninle iyi ki varsın

  • Halim22 Ağustos 2020 13:55

    Eğer bu iş chp kafasına mahkum olsaydı ayvayı yemiştik Doğalgazı bulmayı bırak haritayı değiştirip bizim sınırların dışında derlerdi iyiki RTE var

  • fafa22 Ağustos 2020 15:48

    Hakikaten CHP olsaydı araştırma gemisinin deposunu delerdi.Allah sana akıl versin.

  • salim22 Ağustos 2020 13:37

    Bütün yan bloklar taranırsa reuters in yaptığı açıklama doğru çıkacak o zaman,,800 milyar m3 demişti.

  • Doğan Yakup22 Ağustos 2020 13:20

    Gemicik var, sondaj gemisi var.Demek ki neymiş kendin için değil ülken için birşeyler yapmalısın...

  • Deniz22 Ağustos 2020 13:59

    nerenden konuşuyor sun, ağzından mı başka bir yerinden konuşuyor sun,bir cikaramadin gitti

  • mantık22 Ağustos 2020 13:51

    En azından senin gibi soytarı ve yalancı değiller!  En çoğu ile bu ülkeye kendilerini adamışlar hizmet ehli ve liyakat sahibi olduklarının ispatlamışlar.  

  • Vatandaş22 Ağustos 2020 13:20

    İnşaallah güzel günler yakındir, hayırlı uğurlu olsun devletimize ve milletimize

  • Vatan sever22 Ağustos 2020 13:03

    Allah yar ve yardımcımız olsun.Zafer inananlarindir.

  • Kamil22 Ağustos 2020 12:52

    Teknolojik ilerlememiz kayda değer. Gemilerimiz ve ekipmanlarımızın  dünya ölçülerinde olduğunu okudum. Çok iyi. Doğalgazda inşallah en kısa zamanda kullanıma hazır hale getirilir