E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemElektrik faturaları neden yüksek geldi?---

Elektrik faturaları neden yüksek geldi?

Elektrik faturaları neden yüksek geldi?
16 Ocak 2015 - 15:44 borsagundem.com

Elektrik faturaları bu ay vatandaşa ek maliyet getirdi

CLK Akdeniz Elektrik Parekende Satış A.Ş’nin faturaların son ödeme tarihini ayın 15’i yapmak için gerçekleştirdiği düzenleme vatandaşın cebini yaktı. Hürriyet'in haberine göre, Antalya şehir merkezinin bir kısmında, Burdur ve Isparta’nın bazı ilçe ve köylerinde 2 ay boyunca sayaç okunmayınca düzenleme vatandaşa 2-2 buçuk aylık fatura meblağsı olarak yansıdı. Tüketici, 500 lirayı aşan kullanım bedellerinin normalden yüzde 3-5 daha fazla bir şekilde faturalandırıldığını belirterek internet üzerinde imza kampanyası başlattı.

İNTERNETTE İMZA KAMPANYASI 

Kötü hava koşulları ile birlikte iyice katlanan faturalar, vatandaşı kara kara düşündürürken imza kampanyalarının dijital ve sosyal mecrası ‘change.org’ internet sitesinde “Ocak ayı elektrik faturalarının iptali” konulu kampanya başlatıldı. Yüksek meblağlı faturaların vatandaş tarafından ödenememesi üzerine açılan kampanya büyük ilgi gördü. Şimdiden 5 binin üzerinde destekçisi olan kampanyaya imza verenler sorumlu kurumu eleştirmeyi de ihmal etmedi. 

ÖDEME GÜCÜMÜZ YOK

Vatandaşlar, “2 buçuk aylık faturayı bir kere de ödemek ister misiniz diye bize kimse sormadı. CLK, emeklilerin talebi doğrultusunda düzenledik diyerek işin içinden sıyrıldı ama bize kimse sormadı. Bir düzenleme yapılacaksa da böyle mağdur edilerek mi yapılır? İnsanların ödeme gücü bu kadar zorlanmamalı. Her evin bir geliri var ona göre planları, bütçesi var. Şimdi yüklü gelen bu faturayı nasıl ödeyeceğiz” yorumlarıyla tepki gösterdi.

GİZLİ ZAM YAPILDI

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş’nin hizmeti tamamıyla tahsilât üzerine kurduğunu kaydeden TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı İlhan Metin, “Özelleştirmeyle birlikte hizmet kalitesi düştü. Devlet enerji kullanımına zam yapmadı ancak bizim tespitlerimize göre bu 2 aylık süreçte kayıp-kaçak bedeli, dağıtım bedeli ve perakende hizmet bedelinde (PSH) yüzde 3’lük bir artış oldu. Elektriği 36 kuruş yerine 39 kuruştan kullanır olduk. CLK’nın keyfi uygulamaları kabul edilemez” dedi.  

Sitedeki yorumlardan bazıları ise şöyle:

G.T.: İmzalıyorum çünkü bu büyük haksızlığa dur demek istiyorum.
N.D.: Bu bizim suçumuz değil. Her ay ödemeye çalışıyoruz. Bir de birleştirip insanları daha da zora sokuyorsunuz.
N.E.: Özel sektöre verildikten sonra sayaç okuyucular kafalarına göre gelip yazıyorlar . Kasım ve Aralık ayı 54 günlük fatura geldi. Ödemekte zorlanıyoruz.
Ş.Ş.: 2 aylık faturayı ödemek o kadar kolay olmuyor emekli için ödeyemiyorum.
N.Ç.: Ben 500 lira emekli maaşıyla geçinmeğe çalışıyorum, hayattan, yaşamaktan soğuttular yeter artık diyorum.
E.K.: Gerçekten bu ay diğer aylara oranla fazla fatura geldi. Her zamanki gibi kullandığım halde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M:Y22 Ocak 2015 08:27

    Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz Kendi ülkemizde başkalarının zararlarını yanlışlarını ödemekten bıktık adalet istiyoruz ne olursa vatandaşa oluyor artık dur diyen bir adalet sistemi yokmu

  • mesut21 Ocak 2015 10:35

    Allah katinda hesap nasil vereceksiniz bu kul hakklariyla bize hakkimizdan fazla nasil oderiz. Soruyorum size

  • ozlem20 Ocak 2015 01:23

    Olmasi gerekenden %100 fazla fatura kesen elektrik idaresine hakkimi helal etmiyorum

  • mehmet17 Ocak 2015 09:07

    Devlet milleti sumurmeye devam ediyor

  • vato16 Ocak 2015 18:20

    Milletin soyanlara,haram olsun deyin....

  • Mustafa16 Ocak 2015 17:52

    CLK ULUDAĞ ELEKTRİK olarak Bursa'da da dağıtım yapıyor. Benzer bir uygulama(zaman açısından dengesiz okuma mevcut= bazen 3 hafta bazen 6 hafta gibi)burada da var.

  • yiğit16 Ocak 2015 16:36

    yandaş şirket batmasın diye hükümet garantisinde( zararı biz ödüyecegiz) seni batırmayacağız diyor hükümet ve biz vadandaşlara yansıtılıyor enerji bakanına CLK ya hükümete zehir zıkkım olsun.