E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEkonomide dibe vuruş...---

Ekonomide dibe vuruş...

Ekonomide dibe vuruş...
02 Eylül 2016 - 09:46 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda açıklanan PMI verisi sonrası piyasalardaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Dünya piyasaları haftanın son gününe ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi tedirgin bir hava içinde başlıyor. Piyasaların endişesi güçlü bir veri sonrası Fed’in faiz artışını Eylül ayına çekmesi olasılığından kaynaklanmıyor. Tam tersine, beklentilerden zayıf gelen ISM imalat sanayi verisi büyümede aşağı yönlü risklerin devam ettiği endişesini gündeme taşıdı.

Dün açıklanan PMI imalat sanayi verisi 2009 Nisan’ından beri en düşük seviyeye gerileyerek Türkiye ekonomisinde de işlerin yolunda gitmediğini teyit etti. Yeni siparişler ve üretimdeki azalma haftaya Perşembe günü açıklanacak Temmuz ayı sanayi üretimi ile dibe vuracağımızı işaret ediyor. Ancak Ağustos ayında %7 artan ihracat rakamları ve Emlak GYO’nun yaptığı kampanya ile Ağustos ayında 2 milyarlık satış yaparak ilk yedi aylık rakamı yakalaması Türkiye’nin dipten hızla çıkacağına işaret ediyor.

Asya borsaları ve Avrupa vadeli piyasalarına paralel Borsa İstanbul’da hafif yukarı yönlü (%0,3) bir açılış bekliyoruz. Saat 15:30’da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde (genel beklenti 180.000 istihdam, %2,5 ücret artışı) piyasalardaki hareketliliğin sınırlı olacaktır.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 02.09.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)