E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEfsane yatırımcı Carl Icahn’ın 3 yatırım stratejisi---

Efsane yatırımcı Carl Icahn’ın 3 yatırım stratejisi

Efsane yatırımcı Carl Icahn’ın 3 yatırım stratejisi
23 Şubat 2024 - 14:03 borsagundem.com

Aktivist yatırım denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Carl Icahn, Warren Buffett’ın aksine daha kısa vadeli bir stratejiyi benimsiyor. Icahn’ın stratejisi adeta bataklıktan cevher çıkarmaya benziyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

6.11 milyar dolarlık net servete sahip aktivist yatırımcı Carl Icahn, Wall Street’in en çok takip edilen isimlerinden birisi. Motley Fool’un haberinde Icahn Enterprises’ın kurucu başkanı ünlü borsa uzmanının yatırımcılara verdiği tavsiyelere dikkat çekiliyor:

Kimse istemiyorken hisse satın alıyor

Motley Fool’un haberinde, “Icahn genellikle fiyatlarıyla işletmelerin tam potansiyelini yansıtmayan hisse senetlerine yatırım yapmakla ilgilenir. ‘Kimse istemediğinde’ bir şirketi satın aldığını söyler” deniliyor.

Ancak Icahn efsane yatırımcı Warren Buffett’ın aksine “al ve tut” stratejisini benimsemiyor. Bunun yerine Icahn piyasa bir şirketin gerçek değerini anladıktan sonra elde ettiği kârı güvenceye almak için hisse senedini satma konusunda istekli davranıyor.

Icahn 2022 yılında CNBC’de yaptığı bir açıklamada Buffett için, “Tam anlamıyla anlaşmazlık içerisinde olup olmadığımızı bilmiyorum. Sanırım Warren ile bir dereceye kadar farklı bir işteyiz. Ben bir aktivistim. Zihnimde Southwest Gas gibi değeri çok düşük bir şirket ararım ve bu konuda mutlaka yapabileceğim bir şeyler vardır. Bu benim yapmaktan hoşlandığım şey. Her gün bu yüzden işe geliyorum” diyor.

Ünlü aktivist yatırımcı uzun vadeli hisse senetlerine de sahip. Ancak yatırım stratejisi daha çok hisse senetleri üzerinden kısa vadeli yatırımlar yapmaya odaklı.

Şirketlerin yönetimlerine değer katıyor

Icahn bir aktivist yatırımcı olarak ün yaptı. Bir aktivist yatırımcı şirketlerin yönetim kurulunda yer alarak bir şirketi kontrol hissesi elde etmek isteyen kişidir. Bunun karşılığında, hedef şirkette önemli değişiklikler yaparlar ve hedef şirkette algılanan gizli değeri ortaya çıkarırlar.

Bu değişikliklerden bazıları, hissedarlara daha fazla nakit geri vermeyi veya aktivistlerin hisse senedi fiyatını düşürdüğüne ikna oluğu birimleri ortadan kaldırmayı, yönetim kurulunda koltuk talep etmeyi, CEO'ları değiştirmeyi ve belirli iş stratejilerini savunmayı içeriyor.

Icahn, 21 Şubat'ta Bloomberg'e verdiği demeçte, "Aktivizmin risk-ödül temelinde var olan en iyi yatırım paradigması olduğuna inanmaya başladım. Aktivizmin bu kadar iyi çalışmasının nedeni, ne yazık ki birçok halka açık şirketin iyi yönetilmemesidir” ifadelerine yer verdi.

Bloomberg'in haberine göre Icahn Enterprises, geçen hafta JetBlue Airways ve American Electric Power şirketlerinde dört yönetim kurulu koltuğu kazandı.

Popüler trendlere odaklanmayı reddediyor

Motley Fool haberine göre Icahn için yatırım yapmanın bir kısmı da hisse senetlerindeki popüler trendleri veya hızla büyüyen işletmelerin hisse senetlerini satın almaya odaklanmayı reddetmek.

Haberde, “Hisse senetlerinde düşük fiyata işlem gören sevilmeyen veya unutulmuş şirketlerden oluşan birçok gizli mücevher var. Sağlam bir işletmeyi adil fiyata satın almak, sabırlı yatırımcılar için güzel getiriler sağlayabilir” deniliyor.

İngiliz devi Chelsea yaptırımlarla karşı karşıya!

 

Nvidia yapay zeka FOMO’suna yeni bir soluk getirdi

 

Buffett’ın Apple planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)