E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den Adrian, piyasalardaki iyimserliği eleştirdi---

IMF'den Adrian, piyasalardaki iyimserliği eleştirdi

IMF'den Adrian, piyasalardaki iyimserliği eleştirdi
17 Nisan 2024 - 15:24 borsagundem.com

IMF yetkilisi Tobias Adrian, piyasalardaki iyimserliğin şirket değerlemelerini ekonomik şoklar karşısında kırılgan hale getirdiğini ve bunun finansal istikrar için risk oluşturabileceğini söyledi.

IMF'nin Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı Direktörü Tobias Adrian, enflasyonun düşeceği ve faizlerin indirileceği "iyimserliği"nin şirket değerlemelerini ekonomik bir şok karşısında kırılgan hale gelebilecek bir noktaya kadar gerdiğini savundu.

Adrian, CNBC'ye verdiği demeçte, "Değerlemelerin oldukça gerildiği bazı segmentlerde endişeliyiz. Geçen yıl teknoloji sektörü buna öncülük etti, ancak bu noktada, değerlemelerde gerçekten de genel bir artış gördük. Her zaman şu soru soruluyor: Eğer olumsuz bir şok yaşanırsa fiyatlarda ne ölçüde bir yeniden ayarlama göreceğiz?" dedi.

Piyasanın bazı kesimlerinin gergin görünmesinden endişe edilmesi gerektiğini belirten Adrian, "En azından bazı segmentlerde, borçlu temellerinin kötüleşmesine rağmen spreadlerin çok sıkı olduğu kredi piyasalarına işaret edebilirim. Daha riskli borçlular bile yeni borç ihraç edebiliyor ve bu da çok uygun fiyatlarla gerçekleşiyor" diye konuştu.

IMF'nin Rusya tahmini açıklandı: Daha da büyüyecek

 

IMF küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti

 

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası toplantıları için ABD'ye gitti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)