E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem E-Ticaret Kanunu eksik ve yanlış bir bakış açısıyla değerlendiriliyor---

E-Ticaret Kanunu eksik ve yanlış bir bakış açısıyla değerlendiriliyor

 E-Ticaret Kanunu eksik ve yanlış bir bakış açısıyla değerlendiriliyor
04 Kasım 2022 - 08:49 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı, tartışmalara sebep olan E-Ticaret Kanunu’nu tıpkı ülkemizin dış ticaret verilerini ele aldığı gibi eksik ve yanlış bir bakış açısıyla değerlendiriyor.

Türkiye, ekonominin çarklarında tahribata sebep olacak elektronik ticareti yeni baştan ele alan kanun ve yönetmelik düzenlemesiyle hengâmeye doğru yol alıyor. Kimse de çıkıp yanlışlara işaret etmek istemiyor. Ülke ekonomisine, iş dünyasına vereceği zararları telaffuz edemiyor. Biz yazıyoruz, bize de yetkili ve ilgililer cevap veremiyor. Anlayacağınız savunamayacakları bir E-Ticaret Kanunu çıkarmışlar ve arkasında duramıyorlar.

Kanunu çıkarmak için çok hızlı hareket ettiklerinden unuttukları bazı hususları ve tanımlamaları da görüşe açtıkları yönetmeliğe koymuşlar. Ben de kanundan sonra bu vesileyle görüşe açılan yönetmelik için birkaç konuyu ifade etmiştim fakat onlara da cevap alamadım.

Çünkü Ticaret Bakanlığı, tartışmalara sebep olan E-Ticaret Kanunu’nu tıpkı ülkemizin dış ticaret verilerini ele aldığı gibi eksik ve yanlış bir bakış açısıyla değerlendiriyor. 

GÜNTAY ŞİMŞEK'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)