E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDurmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi---

Durmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi

Durmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi
20 Kasım 2021 - 22:58 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz dün attığı "Bu gece Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" twitinin ardından bugün, "Öngörüm gerçekleşmedi, özür dilerim" açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, Resmi Gazete'nin iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağını öne sürmüştü. Öngörüsü gerçekleşmeyen Yılmaz, bugün yeni bir açıklama yaparak özür diledi. Herhangi bir kulis bilgisi olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada "Ben sizleri bu gece saat 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmî Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir. Olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 12.00’den sonra Resmî Gazete’yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum.” ifadelerini kullandı.CHP'li Faik Öztrak ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu da Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarını Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

Gergerlioğlu, "TBMM bütçe Komisyonu'nda önemli Açıklama! Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Bu gece saat 00.00'da Resmi Gazete'yi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak dedi." ifadelerine yer verdi.

Öztrak ise yoğunluktan kilitlenen Resmi Gazete görüntüsünü paylaşıp "Bu ucube sistem, artık bir siteyi bile çalıştıramıyor." ifadelerini kullandı.

DURMUŞ YILMAZ ÖZÜR DİLEDİ

Yılmaz'ın bu açıklamasından sonra gece saatlerinde Resmi Gazete'nin sitesi yoğunluktan kilitlendi.

Durmuş Yılmaz'ın iddiası gerçekleşmedi ve ekonomi yönetiminde bir görev değişikliği olmadı. Bu gelişme sonrası Yılmaz yeni bir açıklama yaparak özür diledi.

Yılmaz, "Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, sayın Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz: Resmi Gazete'yi takip edin, bu gece bir şey olabilir

Bakanlık harekete geçti: İthal otomobil genelgesi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim21 Kasım 2021 23:15

    8 ayda dolar 7.26 dan 11.25 tl ye nasil geldi..belki adam buyuk bir belayi onledi..

  • Cky21 Kasım 2021 22:29

    Ne deyim yarabbim. Kocaman adam hale bak. Bu adamlar mi bu ülkeyi yonetecekler yazikkkkk

  • kemal21 Kasım 2021 21:55

    Sana ne be adam, görevden alır ya da almaz. Ülke senin kadar pasif bir memur görmedi  tarihinde. Senin vazifen hiç durmadan insanımıza para kaybettirmek mi. Memurun işe yaramazı.

  • Aktrol21 Kasım 2021 21:50

    Z kuşağı geliyor. gümbür gümbür :D korku sardı birilerini Denizli mitingi görünce :D  

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER21 Kasım 2021 20:39

    Verin bunlara oyunuzu ülke 50 sene daha geri gitsin.MB başkanlığında bir cümle kuramayan kem küm diye konuşan birisi.muhalefetteki bir bakın bir tane elle tutulur birisi varmı.seçim sizlerin tabiki.bunlar gelir ise IMF den borç para alacaklar IMF yani abd diyecek ki uçak otomobil silah sanayini kapatacaksınız abd den alacaksınız diyecektir.suriye ırak iran ve Türkiye de kürdistan devleti kurduracağım kabul edeceksiniz diyecek bunları kabul edilir ise  para kaka gibi ülkemize getirecekler yoksa böyle sıka sıka iki sene daha sıkıntılı yaşayacağız onurumuz ile.

  • mezarci 21 Kasım 2021 19:41

    Kocek gibi kendin calip kendin oynuyorsun be

  • Atakan 21 Kasım 2021 18:36

    En azından özür dilemeyi biliyor

  • Marifet mi?21 Kasım 2021 20:07

    Uyan uyan gafil. Zaten Sedef bunların hocası. Kitleleri yalana nasıl inandırırız ….. aman kime ne anlatıyon ki.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ21 Kasım 2021 19:48

    Tamam da toplumdaki zararlarını kim telafi edecek sen mi edeceksin.bunun yüzünden belkide binlerce kişi milyon dolarlar kayıp etti.

  • tarık21 Kasım 2021 18:36

    KK,yı örnek almıslar duvara toslamaga alısmıs yalancı politikacılar secimlerde bir tokatta secmenden yerler bunlar.

  • Metin21 Kasım 2021 17:49

    İyi Parti yanlışlıkla katmış olmalı

  • www21 Kasım 2021 17:47

    Bir cacık olmaz

  • Tahsin21 Kasım 2021 17:19

    İyuuu partinin işi falcılara kalmiş

  • ahmet21 Kasım 2021 17:01

    Yaptığı manipülasyona girer.Hakkında soruşturma açılması gerekiyor.Ha bu arada dolar alıp satmışmı incelenmesi lazım.

  • Koyuncu 21 Kasım 2021 22:32

    Lüzumsuz sözleriyle manipülasyon yaparak doları yükseltti heri f. Hemen yargılanmalı bu adam. Bu adam merkez bankasının başındaydı bir zamanlar. Inanın cok kotu. Nasıl oluyor anlamıyorum. Akıl tutulmasi

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ21 Kasım 2021 16:35

    şimdi milletvekili donulmazlıkları var diye elini kolunu sallayarak içimizde aramızda dolaşacak mı.bunun yaptığını bir normal vatandaş yapsa en az 15-20 sene ceza yer idi.bu milletvekillerinin ne özellikleri var.haşa ALLAH bunları özel insan olarak mı yaratmıştır.bunlarda suç işliyorlar ise yargılansınlar.gereken cezaları alsınlar.yoksa böyle ülke olmaz olsun.

  • DOĞRU21 Kasım 2021 15:59

    bu ülkede ,özür , düşük ses tonuyla konuşma ,utanma diye birşey kalmadı,arsızlık hırsızlık edebsizlik cahillik almış başını gitmiş...

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2021 15:08

    Ya ne özrü, " hiç bir şey olmamış olsa bile kesinlikle bir şeyler oldu"... de zaten seni eleştiren yorumcular anlayışla karşılar :D özür mözür yok onların kitaplarında :D böylede hepi haaa oldu.. tamam.. peki.. okey.. der susar :D ..Şimdi eleştirenler o günlerde daha farklı yorumlar yazıyordu. yorum yazanlarda, ilk seçimde sesleri nickleri kendileri vb kısılacak ınsanlar :D su testısı ellerınde du başında kuplerını dolduruyor. hahaha

  • cem21 Kasım 2021 14:27

    Keçi can derdinde kasap et derdinde misali gerçekten boş beleş  işlerle uğraşmayı ne kadar çok seviyorsunuz.

  • TAMİZ KARTALGÖZ21 Kasım 2021 13:32

    Bu  merkez bankası başkanı iken basın toplantılarını izler idim.iki kelimeyi bir araya getirip doğru düzgün cümle kuramayan birisi idi.aynen abdullah gül gibi. bunun ve bunlar gibileri devletin gücünü arkalarına alarak ve dış düşman siyaset mimarlarının bunların eline sanki bir metni tutuşturup ortalığı karıştırın  olayları yaptırıyorlar.amaç ülkeye hem ekonomik ve hemde askeri hemde siyasi olarak büyük bir saltdırı altında.bu ülke ya 50 sene daha geri gidecek yada  bu girdaptan sıyrılacağız.abd ve ab ülkeleri hiç istermi uçak tank, siha, tüm silahlarımızı otomobil tüm ağır sanayi ürünlerini üretmemizi bunlarda onların çanakcıları oldukları söylenmektedir.şimdi varkı özür dilereyerek kurtulmak bana ne milletvekili imiş.bunlarda eğe ülkeye zararı var ise en şiddetli şekilde yarğılanmalıdırlar.

  • Ferdi21 Kasım 2021 12:29

    Soytarilik diz boyu.surata bak.

  • Oktay Ak21 Kasım 2021 12:22

    Bu algı ve yaşattıkların özür ile geçer mi?Hiç birinize güven yok...Önce egolarınızdan arının,hepimizin gözünü toprak  doyuracak merak etmeyin.Evrendeki ,dünya varlıkları herkese yeter.yeterki ;paylaşımda ve her konuda adalet olsun.Allahın adaleti tecelli ettğinde herkes pişman olur.İş işten geçer.Yalan söyleme,çalma,zina etme,şirk koşma,kendine yapımasını ismediğni başkasına yapma,farkında olmadığı davranış için özür dile,her zamn paylaşımcı ve yapıcı ol,kirlenme ,kirletme...DÜNYA HEPİMİZİN.ASLOLAN BİRİBİRİMİZİ TAMAMLAYAN BÜTÜNE UYUM SAĞLMAK.

  • BORSACI21 Kasım 2021 10:45

    millet alışt 3 ayda bir merkez bankası degişiyor bu sebeple 3 ay doldu belkide bu gece yine degişim olacak demişdir çünkü kanun, yasa ,hukuk herşeyden önce ben varım ben tek adamım diyorsa bu defa es geçimiş olabilir ama durum halen karanlı.

  • Erhan isik21 Kasım 2021 10:42

    1 abd dolarına 12 tl sini vereninim beyninden şüphe ederim ayrıca spk kesinlikle bi r zorunlu çağrıya onay vermesin 9 yıl önce 2 20 dolar verdiklerine şimdi 1.10 dolarla sahip olmaya çalışıyo çakallar direnmeye devam türk ekonomisi

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2021 09:12

    Yahu ne ekonomıstler, uzmanlar, yabancı yatırım ceo danışlmanlar, şirket yönetenler, ıhracat ve ıthalat yapan dev fırmalar vb. vb. kim USD yi 11 olur diye tahmın edebildi ? ... kaç kişi merkez bankasının faiz arttırım yapar/pas/yapmaz dediğini doğru bile bildi ? 3 - 5dil bilen profesor, buyuk yabancı danışmanlar bile ekonomiden alıyorum diyor ama bunlşarın hibç biri FAİZ ARTIŞ ORANLARI ve olup /olmamasını bilemedi :D sorun sende değil, kimin ne ettiği yaptıgı belirsiz... herke ekonomı tahmınlerınde yanılıyor. ekonomık adımlar, iktiasddan uzka oluyor.

  • Alp Tigin21 Kasım 2021 08:54

    Dik durun yaa tüm dünyada pandemi nedeniyle tedarik ve arzda sıkıntılar var gelir geçer ardına güzel günler gelir sabredelim ha olurda bu zihniyet gelirse ülkemin başına 1 yılda dolar 25 olur bilğinize

  • Eriş21 Kasım 2021 11:43

    Nereden Biliyorsun senin mantığına göre seçim de olmasın

  • 145321 Kasım 2021 07:46

    Buna merkez bankasını teslim ettiler Akli melekelerinin yerinde olmadığı belli

  • Kerim21 Kasım 2021 07:22

    15 gun once dolar kac tl idi..persembe cuma dolar kac tl ye cikti....

  • Volkan21 Kasım 2021 02:22

    Eski merkez başkanı büyük yanlış yaptı, dün düzeltmeye çalıştı, beklentisi gerçekleşmeyice tekrar özür dilemiş. Geceleri piyasa açık ve insanlar bir şeyler  olacak deyince bir pozisyon alıyor. Yaşlılıktan da olabilir. Bundan sonra takip etmeyeceğim. Zamanında faizleri düşürmediler ve sıcak parayı ülkeye doldurdular, 2013 Mayıs'da not artımı ile birlikte başta borsadan, sonra ülkeden hızla kaçtılar, o arada bir çok fabrika kapanıp AVM oldu, nerede ise tekstil ve konfeksiyon ölüyordu şimdi tekrar diriltmeye çalışıyorlar.

  • AA li Doğru21 Kasım 2021 02:07

    Yaptığın nedir ! Şeref sana ne anlatır. Bedelin kaç para?

  • Dadas21 Kasım 2021 01:37

    Boylelerin agzina kim bakiyo

  • Vatandaş21 Kasım 2021 01:16

    Akp hükümetinin en başarılı Merkez Bankası başkanıydı..Ali Babacan ve Durmuş Yılmaz ayrılınca Akp çuvalladı..Erdoğan ülkesini seviyorsa bu ikisini ikna eder ve ekonomiyi bunlara teslim eder..

  • fatih21 Kasım 2021 09:39

    yok ya siz adam olmazsınız memleketi yediniz hala erdoğan diyorsunuz.

  • Ali 21 Kasım 2021 01:07

    Bu memlekette her gün bir olumsuz haber olmak zorundamıdır... Bu ülkede bir hafta da yaşanan olaylar başka bir ülkede 5 yılda yaşanmıyor. Merkez bankasına... Hükümete... Yargıya güven yok...En kısa sürede erken seçim olmalı

  • Mete beyler21 Kasım 2021 00:31

    Gereksiz özür dileme zaten sürekli bisey oluyor hoc bisey olmasada bisey olmuştur

  • Şırıngatör21 Kasım 2021 00:30

    Eğer Tc gerçek bir devlet ise Durmuş Yılmaz'ın yaptığı bu dolar manipülasyonunu onun yanına bırakmaz. 11.03 olan doları 10.28'e çıkarttırmanın bir bedeli olmalı. Özür dilemiş öylemi. Yok yaaaa.

  • Stalone21 Kasım 2021 00:28

    Ülke batsa bunlar davul zurna oynarlar Türkiye eski Türkiye değil

  • N unalmis20 Kasım 2021 23:48

    Kimlere hizmet ediyorsunuz yılmaz yazık bu ülkenin ekmeğini yiyip algilarla piyasaları yıkmak gergerli trak trakda tvitlerle destek gerçek olşa bi yerlerine kına yakacaklar yazıklar olsun siyasetimiz yerin dibine batsın ülkeyi hicmi dusunmuyorsunuz

  • Kerim20 Kasım 2021 23:41

    Her cuma gece birseyler olacak diye diken ustunde oturmuyor mu millet...hafta sonu riski diye birsey yok mu millet cuma gunu tahminine gore hazirlik yapmiyor mu

  • Eeeeeeer20 Kasım 2021 23:29

    Ne İktidar hırsıdır bu? İktidar olmak için yapılmayacak şey yok! Olan garibana oluyor. Siyasilere sorsan hepsi gariban için ölüp bitiyor, garibanlar yüzünden gözlerine uyku bile girmiyor... Ama yetkiyi ellerine aldılar mı, devletin açtığı kapılarla zenginleşmeyi, devletin sağladığı itibarla salına salına gezmeyi, peş para etmez vasıfsız, akrabasını eşini dostunu devlete yamamayı pek biliyorlar... Şu Durumuş Yılmazın yaptığı da yapacağı da eline fırsat geçince yukarda yazdıklarım kadardır.. Başka amaçları yoktur

  • reserpin 20 Kasım 2021 23:12

    Sizde bir sorun yok durmuş bey. Hatta büyüklük göstermişsiniz özür dilemişsiniz. Canım ülkem öyle bir hale gelmiş ki her şey bir kişinin iki dudağı arasında. Adalet hukuk bitmiş. Zengin daha zengin fakir daha fakir olmuş. Bir kesim var bu saltanat sürsün istiyor. Gözleri doymadı daha. Allahın izniyle 2023 de gidecekler inşallah.

  • Emre3220 Kasım 2021 23:11

    Durmuş kudurmuş. Zaten ortalık karışık bunlarda ateşe odun veriyor. Yazıklar olsun sana

  • Kerim20 Kasım 2021 23:42

    Ortalik karisik...dogru...acaba kimler karistiriyor/karistirdi....

  • TOKATYILDIZI20 Kasım 2021 23:08

    yaptığı kendine hiç yakişmadı.....hemde başkanlık yapmış....

  • Kandirilanlar20 Kasım 2021 23:05

    Şerefsiz

  • Mucise Reis ;)21 Kasım 2021 09:14

    ulen neler dendı neler yapılmadı. her lafa şeref meref diyursunuz da :D bu milletın 3600 unu vermeyn şerefli mi ... bir yazsam 19 yıllık sözleri sayfada yer kalmaz :D senin gibi şerefliler yüzüne :D ahahaha bide utanma sıkılma yok yazmış ciddi ciddi ahahah