E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya çapında açlık krizi uyarısı---

Dünya çapında açlık krizi uyarısı

Dünya çapında açlık krizi uyarısı
03 Mayıs 2022 - 12:11 borsagundem.com

Açlıkla mücadele alanında faaliyet gösteren Alman yardım örgütü Welthungerhilfe, gıda fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle dünya çapında açlık krizleri yaşanması tehdidi konusunda uyardı.


Alman yardım örgütü Welthungerhilfe, hızla artan gıda fiyatları nedeniyle dünya çapında yeni açlık krizleri yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Sadece Afrika Boynuzu bölgesinde şu an yaklaşık 15 milyon insanın ağır kuraklık nedeniyle açlık tehdidi altında bulunduğunu belirten örgüt, fiyat artışlarının durumun aciliyetini daha da artırdığını belirtti.

Welthungerhilfe, iklim değişikliği, savaşlar ve koronavirüs pandemisinin etkileri nedeniyle açlık çekenlerin sayısının Ukrayna savaşı öncesinde de hızla arttığına dikkat çekti. Ukrayna ve Rusya'dan tahıl ihracatının kesilmesi ve gübre sıkıntısı nedeniyle dünya çapında durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Welthungerhilfe Genel Sekreteri Mathias Mogge, "Afganistan olsun, Doğu Afrika, Sudan ya da Mali olsun, nereye bakarsak bakalım insanlar kuraklık, silahlı çatışmalar, sevkiyat zincirindeki kırılmalar ya da çekirge istilaları nedeniyle bitkin vaziyette. Rezervler tükeniyor, ellerinde yeni şoklara karşı direnç gösterecek araçlar bulunmuyor" diye konuştu.

Söz konusu ülkelerde açlık ve sosyal huzursuzluklar yaşanması tehlikesine işaret eden Mogge, örnek olarak Mali'de insanların gelirlerinin yüzde 75'ini gıdaya harcar hale geldiğini, öğün sayısının ve beslenme kalitesinin giderek azaldığını belirtti.

Almanya gibi zengin ülkeleri açlıkla mücadele için desteği derhal artırmaya çağıran Mogge, maddi yardımların yanı sıra tarım altyapısının geliştirilmesi, bölgesel ticaretin güçlendirilmesi, tarım ürünlerine ihracat engellerinin kaldırılması ve sevkiyat zincirlerinin açık tutulması gibi önlemlerin de önemine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı ile Gıda ve Tarım Örgütünün Çarşamba günü açıklanacak "Küresel Gıda Krizleri Raporu"nda da durumun 2008'deki son açlık krizinden de daha kötü olduğuna dair öngörülerin yer alması bekleniyor.

Açlık sınırı asgari ücreti geçti

 

Kuzey Kore'de halk açlıktan ölecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🏌️‍♂️28 Haziran 2022 20:56

    Tarlayı ektim sıkıntı yok😀

  • Hamido04 Mayıs 2022 13:14

    Dünyalılar kaygılanmasın , sıkın dişinizi, şunun şurasında ne kaldı 2023 hazirana , 6lı masa geliyor, neye dokunurlarsa ne isteniyorsa o olacak. Ne lazım? Makşener dokunacak yağ şeker olacak, kılıçdar dokunacak elektrik gani olacak, hatta taşacak da o kadar fazla elektriği ne yapacağımızı şaşıracağız, petrol mu lazın? mollanın oğlu dereye parmağını dokunacak o anda dereden öyle bir petrol akacak ki koyacak yer bulamayacağız, diğerleri zaten çok harika işler çıkardılardı, nelere kadir olduklarını tahmin edersiniz. 😂😂😂

  • Uğur 04 Mayıs 2022 00:05

    Eski Türkiye olsa bütün kapıları kapatsan kendi kendine yeterdi. Şimdi bir hafta kendine yetemiyor. Komple dışa bağımlı olduk 20 yılda.

  • Mucise Reis ;)03 Mayıs 2022 13:17

    278 bin kişi en az hadi doğru diyelim elektrıksız.. hangi parti bu durumdan memnun  ? hiç biri.. eee iktidar bir zahmet yaa muhalefet boyle sorun var gelın birleşelim devlet imkan yetkileri bende siz ne önerirsiniz dedi mi ? :D çözüm merci ne yaptı ? o bakımdan açık olaylarında da bir birleşme ortak akıl göremeyeceğiz Allah yardımcısı olsun fakırın. fakir adaylarının ve fakirleşmeye gidenlerin...