E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDuayen gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti---

Duayen gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

Duayen gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti
01 Kasım 2023 - 15:06 borsagundem.com

Gazeteci ve Ekonomim köşe yazarı Osman Arolat hayatını kaybetti. 22 Ekim 2023 tarihinden bu yana tedavi gören Osman Arolat 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ekonomim başyazarı, duayen gazeteci Osman Arolat 80 yaşında yaşamını yitirdi. 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Osman Saffet Arolat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Anılarını, Babıâli Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları kitap dizisinde toplayan Osman Saffet Arolat için Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan EKONOMİ gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, "Osman ağabeyin gazeteciliği çok sağlam bir gazetecilikti. Gençlik yıllarından itibaren Türkiye'nin sorunlarına yakından ilgi duydu. Katkı vermeye çalıştı. Onun insan tarafı gazeteciliğinden çok öndeydi." dedi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği de (EGD) "Üstat Arolat'ı kaybettik" başlığı ile paylaştığı taziye mesajında, "Ekonomi Gazetesi Baş Yazarı, duayen gazeteci Osman Saffet Arolat'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. EGD Üyesi ve Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi Arolat'ın, ülkemizde ekonomi gazeteciliğinin gelişmesinde öncü katkıları olmuştur. 80 yaşında hayata gözlerini yuman Arolat, 68 Gençlik Hareketinin de önderleri arasındaydı" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan da açıklamasında, " Hayatının son gününe kadar yazan, Ekonomi Gazeteciliğinin yüz akı bir isme veda ederken ailesine, çalışma arkadaşlarına ve Türk ekonomi basınına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Arolat için, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Arolat’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Assos'a gönderildi. Cenaze, yarın öğle namazına müteakip Çanakkale Assos Behram Kale Mezarlığına defnedilecek.

OSMAN AROLAT KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Osman Saffet Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katıldı; broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı. Lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak, sembol isimlerinden oldu.

1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı. Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmenliği yaptı. En son EKONOMİ gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü.

Yaşadığı kazada vefat eden Buket, Avrupa Şampiyonu çıktı

 

Eski bakan Necmettin Cevheri vefat etti

 

Adnan Polat'ın annesi Suna Polat vefat etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)