E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDSÖ: Trump'ın fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz---

DSÖ: Trump'ın fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz

DSÖ: Trump'ın fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz
15 Nisan 2020 - 19:01 borsagundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesinin DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşıladıklarını bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans sistemiyle basın toplantısı düzenledi.

ABD'nin, DSÖ için uzun süreli ve cömert bir dost olduğunu belirten Ghebreyesus, "Umuyoruz ki böyle de devam edecek. Trump'ın, DSÖ'ye sağladığı fonu durdurma kararını esefle karşılıyoruz." dedi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün, ABD halkı ve hükümetinin desteğiyle dünyanın "en fakir" ve "en savunmasız" insanlarına sağlık hizmetleri sağladığını belirtti.

DSÖ'nün sadece yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadele vermediğini vurgulayan Ghebreyesus, ayrıca çocuk felci, kızamık, sıtma, Ebola, HIV, tüberküloz, yetersiz beslenme, kanser, diyabet ve daha pek çok hastalık konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ghebreyesus, "DSÖ, ABD'nin fonlarının durdurulmasının çalışmalarımız üzerindeki etkisini gözden geçiriyor. Ortaklarımızla bütçemizde oluşacak açıkları kapatmak ve çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesini sağlamak için ortaklarımızla birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Dünyanın "ortak bir düşman" ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Ghebreyesus,, Kovid-19'a karşı küresel dayanışma çağrısını yineledi.

Trump DSÖ'ye sağlanan fonu durdurmuştu

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Görev Gücü basın toplantısında, "Çin'in tezlerini savunmakla" ve "Vuhan'da salgının nasıl yayıldığına ilişkin güvenilir bir soruşturma yapmamakla" suçladığı DSÖ için, "Onca yılın ardından artık en temel görevini yerine getiremeyen Dünya Sağlık Örgütü sorumlu tutulmalıdır." ifadesini kullanmıştı.

Örgütün adeta Çin için çalıştığını ileri süren Trump, "Bugün yönetimime, Dünya Sağlık Örgütüne sağladığımız fonu durdurma talimatı veriyorum. Herkes orada neler döndüğünü biliyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Trump'tan DSÖ'ye bütçe cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah15 Nisan 2020 22:59

    Hava meydanları Ocak ayında tüm dünya ülkelerinde kapatılsa virüs tüm dünya ülkelerine yayılmaz ve şuan daha iyi durumda olurdu.Dünya sağlık örgütü çok geç kaldı kırmızı alarm vermekte.Bence Çin devleti bile virüs yayıldığı dönemde saklamaya kalktı ve Çin devleti geç haber verdi dünya sağlık örgütüne.Çin devleti kapalı kutu kendi doktorlarına baskı uyguladı.

  • ulusalcı15 Nisan 2020 22:37

    ası buzdolabında bu kureselci dumencilerin elinde yapılan arastırmalar hikaye

  • Ali15 Nisan 2020 22:08

    Bu işte dsö sınıfta kalmıştır. Trump haklı koruyup kolladıkları Çin versin paralarını.. Bu adamı sevmeye başladım açık sözlü ve net Putin gibi sinsi değil. aslında sıkıntılar çözülse Erdoğan ve Trump iyi ikili olabilirler.

  • Vatan sever 15 Nisan 2020 20:55

    Dünya Sağlık örgütü hiç bir işe yaramayan gereksiz kurulmuş bir kurum. Bir alay beleşci toplanan fondan maaşlarını alıp arada bir sadece görüş belirten ortamı geren konuşmalar yapan kişilerden kurulu kurum

  • ekonomist/stratejist 15 Nisan 2020 20:52

    Şu an Dövizi Tanrı bile durduramaz her hamle daha fazla azdırır çünkü reel ekonomiyle uyumlu olamaz.

  • Bir yorum16 Nisan 2020 04:36

    Bundan sonra Allah ın senin belanı çok yakında verecek olmasını  hiç bir şeytan engelleyemez.   O nun bunun  köpeği.

  • İkbal Acar16 Nisan 2020 02:05

    Tövbe de ve adam.

  • Altın da öyle15 Nisan 2020 21:28

    Altını da üstad batıyoruz kahrolsun akp 😂

  • Eskici15 Nisan 2020 20:30

    Trump haklı bu örgüt kime yardim etmiş afrikada binlerce insan oluyor tik yok bencede kuruş vermesin

  • Kartal15 Nisan 2020 20:18

    Trump sonuna kadar hakli bir ülkeye yaranmak icin görevlerini yerine getirmediler sadece insanligi degil ayni zamanda ekonomilerinde cökmesine neden oldular. yalniz bu olay cin icin sonun baslangici olacak sadece cin degil cin yatirim yapan firmalarinda bu saatten sonra isi zor bakalim cinde ürettikleri mallari kime ve nasil satacaklar

  • Günaydın 15 Nisan 2020 20:10

    Kapatın tezgahı gidin, adam yerden göğe kadar haklı

  • &&&& ^^^^ &&&&15 Nisan 2020 19:52

    Hepiniz  isyan edip abd den ayrılın berenlerin sayısı artsın.

  • Bika15 Nisan 2020 19:48

    Trump, DSÖ'yu suçlamakta haklı. Görevini yerine getiremeyen bir örgütün yaptığı açıklamaları ciddiye almakla pek çok ülke yöneticisinin önlem almasında gecikmeye neden oldu.

  • ekonomist/stratejist15 Nisan 2020 19:58

    Körle yatan şaşı kalkarmış Trump'ın dostu erdogan olunca kandırılmış kaçınılmaz mutlu son 😂

  • .15 Nisan 2020 19:35

    Birkaç ay sonra ne olacağını öngöremeyen DSÖ başkan fazlasıyla haklı

  • zuhaha15 Nisan 2020 19:24

    Ümmetin lideri asrın lideri 65. Halife erdoğan kriz bize teğet geçecek hiç demedi yoksa içimizden mi geçiyor akp mahvetti bitirdi bizi 😂

  • Bu nasıl iş?15 Nisan 2020 19:20

    Az bile yaptı, bide microbiliyolist olacak bu adam, siz değilmiydiniz insandan insana bulaşmıyor, sıkıntı yapmayın diye, sonra yayılınca AA kumaşta yaşıyor, boru da yaşıyor çelikte yaşıyor. Merak ettim baktım bunBaşkan olan doktor bile değil microbiolistmiş.

  • ekonomist/stratejist15 Nisan 2020 19:15

    İMF bizi İran ile ayni kefeye koyup slumpflasyon dedi krizin en ağırı ve en kötüsüdür. Stagflasyona benzer yüksek enflasyon ile işsizlik artışı ve üretim düşmesidir. İran battı sıra sizde demek istiyor subluminal mesaj veriyor. Yaşıyoruz yaşayacağız akp ekonomiyi intihara sürükledi sürüklemeye de devam ediyor.

  • Vb16 Nisan 2020 05:37

    14 gün sonra IMF gelecek mi ? senin yorumunu görünce aklıma sadece bu geliyor , sallamak bedava ya ....

  • BORSACI15 Nisan 2020 19:15

    TURMPA SORMADIN SENİ AÇ KOYDU .ÇİNİ DİNLEME DEDİ SEN DİNLEDİN.