E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDraghi piyasaların istediğini vermedi---

Draghi piyasaların istediğini vermedi

Draghi piyasaların istediğini vermedi
04 Aralık 2015 - 09:23 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, piyasalara sağ gösterip sol vurdu ve istediğini vermedi

Dün Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında piyasalarda volatilite son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Avrupa Merkez Bankası bankalara uyguladığı depo faiz oranını %-0.20 seviyesinden %-0.30 seviyesine çekti. Burdaki amacı bankaların kredi piyasasına daha çok yönelmesini istemesiydi. Ayrıca parasal genişlemenin miktarında herhangi bir artış gerçekleştirmemesiyle birlikte sadece bitiş zamanını 2017 mart ayına kadar uzattı. Parasal genişlemenin artmadığını gören piyasalar ilerleyen zamanlarda da genişleme miktarının artık daha fazla artmayacağına inanarak Euro kısa pozisyonlarını hızlı bir şekilde kapatmaya başladı. Veri öncesi 1.06 seviyesinin hemen altında bulunan eurusd paritesi hızlı bir şekilde 1.0950 seviyesine kadar yükseldi. Teknik olarak bakarsak 1.10 seviyesi ilk direnç, diğer bir direnç seviyesi ise 1.11 seviyesi olarak ön plana çıkıyor. Geri çekilmelerde ise 1.0800-1.0750 destekleri takip edilebilir.

Yellen da faiz dedi…

Fed Başkanı Yellen dün akşam yapmış olduğu açıklamasında artık ABD ekonomisinin faiz artışına hazır olduğuna inandığını belirtti. Bugün açıklanacak tarım dışı istihdama da değinen Yellen, güçlü istihdam görmek istediklerini ancak bugün açıklanacak tarım dışı istihdam datasının tek başına faiz kararını fazla etkilemeyeceğini belirtti. Böylece Yellen istihdam rakamı çok kötü gelmediği müddetçe Fed’in faiz artışına oldukça yakın olduğu sinyallerini de iletmiş oldu. Avrupa Merkez Bankası’nın  kararı ardından sarsılan piyasalarda SP500 tarafında da sert satışlar dikkat çekti. SP500 vadeli endeksi 2040 desteğine kadar geri çekilirken, bu seviyeden tepki alımlarının geldiği görüldü. Ancak kısa vadeli ortalamalar şimdilik negatife dönmüş durumda. Kısa vadede endeks 2075 direncini aşamaması halinde düşüş trendi ivmelenerek devam edebilir. Geri çekilmelerde ise 2040-2030 destekleri takip edilebilir.

Kritik OPEC toplantısında nasıl bir karar çıkacak?...

Viyana’da gerçekleşecek OPEC toplantısı bugün başlıyor. Toplantı öncesinde bir çok açıklamanın yer almasıyla birlikte petrol fiyatlarında son bir haftadır yaşanan dalgalanmanın devam ettiğini belirtebiliriz. Ancak kısa vadeli yön açısından OPEC’in arz konusunda nasıl bir tavır takınacağı önemli olacaktır. Dün dolar endeksinde yaşanan sert düşüşün ardından ABD Ham petrol fiyatları 41.80 direncine kadar yükseldi. Bu seviyeyi henüz aşamayan fiyatlarında destek noktaları ise 41.00 ve 40.00 olarak takip edilebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)