E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi parasal genişlemeden yana---

Draghi parasal genişlemeden yana

Draghi parasal genişlemeden yana
22 Ekim 2015 - 15:58 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, "Varlık alım programına Eylül 2016'dan sonra da devam edilebilir" dedi

Avrupa Merkez Bankası'nın faizde değişikliğe gitmemesinin ardından Başkan Mario Draghi, basın toplantısı düzenledi.

Draghi varlık alımlarına 'devam' sinyali verdi. AMB Başkanı şunları söyledi: "Tahvil alımları AMB enflasyon patikasında hedeflere uygun sürdürülebilir bir seyir görene kadar devam edecek. 385 ile 400 milyar euroluk mevcut varlık alım programına Eylül 2016'dan sonra da devam edilebilir." Euro Bölgesi’nde iç talebin dayanıklı olduğunu belirten Draghi şöyle devam etti: "Gelişmekte olan ülkeler ve emtia fiyatları hakkındaki endişeler enflasyon için aşağı yönlü baskı sinyali veriyor. Enflasyonun yavaşlamasına neden olan etkenler incelenmeli, ekonomiye sağlanan desteğin ölçüsü aralık ayında gözden geçirilmeli.

ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ PETROL KAYNAKLI

Ekonomik büyüme ve enflasyon görünümünde aşağı yönlü riskler gücünü artırdı. Enflasyondaki düşüş büyük ölçüde petrol fiyatlarındaki gerilemeden kaynaklanıyor, yakın vadede enflasyon çok düşük seyredecek. Enflasyon yıl sonuna doğru yükselecek, bunda baz etkisinin de rolü olacak." Draghi, AMB yönetim kurulunun tüm politika enstrümanlarını toplantıda görüştüğünü, herhangi birinin öne çıkmadığını belirtti. Draghi, ekonomideki toparlanmanın ikinci çeyrekteki hızında devam edeceğini kaydetti.

MEVDUAT FAİZİNDE İNDİRİMİ GÖRÜŞTÜK

“Enflasyon görünümü büyüme kadar iyimser değil, uzun süre düşük kalmaya devam edecek” diyen AMB Başkanı toplantıda mevduat faizinin indirilmesini görüştüklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)