E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDöviz tarafında güne yatay başlangıç---

Döviz tarafında güne yatay başlangıç

Döviz tarafında güne yatay başlangıç
20 Ağustos 2021 - 09:05 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5240 liradan, euro 9,9760 liradan güne başladı. Almanya ÜFE ve İngiltere perakende satışlar izlenecek

Serbest piyasada 8,5220 liradan alınan dolar, 8,5240 liradan satılıyor. 9,9740 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9760 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5230 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9650 lira olmuştu.

Yurt içinde Türkiye İstatistik Kurumunun açıklayacağı veriler takip edilirken, yurt dışında Almanya üretici fiyatları, İngiltere perakende satışlar izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Çin Merkez Bankası(PBOC), beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. Faiz oranları 1 yıl vadeli için yüzde 3,85, 5 yıl vade için yüzde 4,65 olarak uygulanmaya devam edecek.

Japonya'da Temmuz ayında çekirdek tüketici fiyatlarında yıllık bazda düşüş piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Temmuz ayında çekirdek tüketici fiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 düştü. Ekonomistler ise fiyatlarda yüzde 0,4 düşüş bekliyorlardı.

Japonya'da Başbakan Suga liderliğindeki kabine, ordunun (Japonya Öz Savunma Kuvvetleri) korona virüs salgınında tıbbı yardım hizmetleri gerçekleştirmesine yardım için 9,27 milyar yen büyüklüğünde acil durum bütçesini onayladı.

Afganistan’daki son durumu görüşmek üzere toplanan G7 Dışişleri Bakanları, Taliban’a bölgeden tahliyelerin güvenli bir şekilde sağlanmasına yönelik çağrıda bulundu.

Almanya Maliye Bakanlığı, ikinci çeyrekte yüzde 1,5 büyüyen Alman ekonomisinin, canlı iç talebin etkisi ile üçüncü çeyrekte daha güçlü toparlanma yolunda ilerlediğini öne sürdü.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, takviye 3. doz Kovid-19 aşı programının uygulanacağını ve muhtemelen gelecek ay başlayacağını açıkladı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi’yi kabul edecek (14.15).

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kocaeli'nde iş dünyası ile buluşacak (10.30).

TÜİK Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, İşgücü Girdi Endeksleri, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini yayımlayacak (10.00)

Merkez Bankası, uluslararası yatırım pozisyonu, TOBB kurulan ve kapanan şirketler verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim borç stoku rakamlarını duyuracak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa açılışında Almanya'dan gelecek üretici fiyatları, İngiltere'den gelecek perakende satış verileri izlenecek (09.00).

ABD'de takip edilecek tek veri Baker Hughes tarafından açıklanacak olan sondaj kule sayıları olacak (20.00).

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, video konferans yöntemiyle Afganistan gündemli olağanüstü toplantı düzenleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)