E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak'Dönüşüm'ü ne kadar biliyoruz---

'Dönüşüm'ü ne kadar biliyoruz

'Dönüşüm'ü ne kadar biliyoruz
28 Mayıs 2016 - 04:52 borsagundem.com

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) ile Türk Ytong kentsel dönüşüm konusunda sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Vatandaşların kentsel dönüşüm konusunda yeterli bilgi seviyesine sahip olmaması nedeniyle başlatılan ‘Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan’ projesi kapsamında 97 sayfalık bir kitap hazırlandı. Bu kitap vatandaşa dönüşüm sürecinde yol gösterecek. 6.5 milyon konutun yenilenmesi hedefi ile başlatılan dönüşüm sürecinde en yoğun çalışmaların İstanbul’da olduğunu belirten İstanbul SMD Başkanı Prof. Ertun Hızıroğlu, “Dönüşüm çalışmalarının yüzde 40’ı İstanbul’da yapılıyor. İstanbul’da da en yoğun çalışma Kadıköy ilçesinde. O nedenle Kadıköy ilçesi pilot bölge seçildi. Önümüzdeki hafta bölgede vatandaşlara ücretsiz kitaplar dağıtılacak. Toplumda dönüşüm konusundaki bilgi eksikliği giderilecek. Vatandaşa yalın bir dille süreci ve başvuracakları kurumlar anlatıyoruz” dedi.

ALTYAPI RİSKİ

Vatandaşların dönüşüm sürecinden mutlu olmadıklarını belirten Hızıroğlu, “Mutsuzluğu sağlayan sadece yapılar değildir, çevresel etkilerde önemli rol oynar. Bağdat Caddesi şantiye alanına döndü. Vatandaşlar yolda yürüyemiyor ve güvenlik sorunu yaşanıyor” dedi. Dönüşüm bölgelerinde altyapıda sıkıntı yaşanacağını belirten Hızıroğlu, “Yoğunluk arttıkça altyapı kaosu artacak. Mevcut altyapı talebi karşılamayacak” dedi. Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ise 53 yıldır yapı sektöründe faaliyet gösteren bir kurum olarak dönüşüm konusundaki sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Hinginar, 40 bin kitap basımı ile başlayan projenin diğer il ve ilçelere yayılacağını söyledi. (Hürriyet / Gülistan Alagöz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)