E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoların yönünü Fed belirleyecek---

Doların yönünü Fed belirleyecek

Doların yönünü Fed belirleyecek
21 Şubat 2024 - 11:42 borsagundem.com

Beklenenden daha güçlü gelen ABD enflasyon verisiyle gerileyen doların yönünde bugün açıklanacak olan Fed tutanakları belirleyici olacak

MUFG döviz analisti Lee Hardman, doların geçen hafta beklenenden daha güçlü gelen ABD enflasyon verisinden bu yana gerilediğini, kazanımlarını artıramadığını ve şu anda ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarını beklediğini söyledi.

Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi (FOMC)'nin son toplantısının tutanakları Türkiye saati ile 22.00'da açıklanacak.

"DXY dolar endeksi, dün 103,80 ile en düşük seviyeyi gördükten sonra 104,00 ile 105,00 arasındaki son dar işlem aralığının dibindeki desteği test ediyor" değerlendirmesini yapan Hardman, son Fed toplantısından bu yana, ABD para piyasaları ilk faiz indiriminin beklenen zamanlamasını haziran ayına çektiğine işaret etti.

Hardman, "Tutanaklar bu beklentileri önemli ölçüde değiştirmemeli, ancak Mayıs ayında daha erken bir faiz indirimi olasılığı göz ardı edilmemeli" dedi.

ING analistleri de yaptıkları değerlendirmede, "Şu anda piyasa Fed'in bu yıl yaklaşık 90 baz puanlık gevşemesini fiyatlıyor. Fed'in kendi tahminlerinin - 2024'te 75 baz puanlık gevşeme - piyasanın şu anda fiyatlayacağı minimum gevşeme miktarı olacağından şüpheleniyoruz. İşte bu nedenle, yatırımcıların ve şirketlerin bu ayki Dolar gücünü kullanarak yılın ilerleyen dönemlerinde daha düşük seviyeler için pozisyon almaları gerektiğini düşünüyoruz.

Bu hafta düşük volatilite ortamının kırılmaların takip edilmemesi gerektiği anlamına geldiğini söylüyorduk. Bakalım DXY 103,80-104,40 gibi bir aralıkla sınırlı kalacak mı?" ifadelerini kullandılar

Doların tırmanışı sürüyor

 

Altın fiyatlarında primli seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)