E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolardaki zayıflık altın fiyatlarını destekliyor---

Dolardaki zayıflık altın fiyatlarını destekliyor

Dolardaki zayıflık altın fiyatlarını destekliyor
23 Aralık 2020 - 08:24 borsagundem.com

ABD'de Başkan Trump'ın korona virüs yardım paketini imzalamama tehdidi sonrasında gerileyen altın fiyatları, zayıf ABD Doları'ndan destek alarak yönünü yukarı çevirdi.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1858,95 dolar/ons seviyesine kadar gerilemenin ardından 1867,65 dolar/ons seviyesine kadar toparlandı. Şu sıralarda da dünkü kapanışa göre yüzde 0,28 artışla 1866,74 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, ABD Doları'nın bu sabah euro ve Japon Yeni karşısında değer kaybetmesinin spot altına destek verdiğini belirterek, gerek pandeminin yol açtığı belirsizlik, gerekse ABD'de teşvik paketinin kaderi konusunda belirsizliğin altın fiyatlarını yukarı çekmeye devam edebileceğini ifade ediyorlar.

IG Market'tan Kyle Rodda yaptığı değerlendirmede, reel getiriler ile altın arasındaki tarihi ilişki dikkate alındığında reel getirilerin düşmeye devam ettiği ortamda altının yükselmeyeceği düşünmek için bir neden olmadığını vurguladı. Rodda, reel getiride düşüş trendinin devam etmesi halinde altın fiyatının gelecek yıl tekrar 2 bin dolar/ons seviyesini hedefleyeceğini öngördüklerini ifade etti.

Dolar sakin, euro yükselişte

Asya borsalarını teşvik paketi baskıladı

Emeklilik yatırım fonları için kritik değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)