E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin, euro yükselişte---

Dolar sakin, euro yükselişte

Dolar sakin, euro yükselişte
23 Aralık 2020 - 08:14 borsagundem.com

Piyasalar, Merkez Bankası'nın yarınki faiz kararını beklerken, TL karşısında dolar hafta başından bu yana 7,65 civarındaki seyrediyor. Euro da ise bugün hafif yukarı yönlü seyir izleniyor.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararına odaklanan yurt içi piyasalarda, dolar/TL'de yatay bir bekleyiş hakim. Hafta başında dünya piyasalarıyla birlikte yaşanan dalgalanmaya rağmen Türk Lirası, dolar karşısında 3. günde de 7,65'ler düzeyinde kalmayı sürdürüyor.

Üst üste 6 gündür devam eden düşüşün ardından 9,30'un da altını gören euro/TL'de bu sabah ise hafif yukarı seyir mevcut. Euro/TL 9,33'lerden işlem görüyor.

8.15 itibarıyla dolar/TL 7,6498, euro/TL 9,3336 seviyesinden işlem görüyor.

MB'DEN FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki toplantısında fiyat istikrarı vurgusu yapılacağını, ek sıkılaştırma adımı atılacağını tahmin ediyor. Faiz artışına yönelik beklentiler ise 75 baz puan ile 200 baz puan aralığında değişiyor.

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı günde ABD'den gelecek veriler yakından izlenecek.

ABD'DE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi'nin dün onayladığı 892 milyar dolar büyüklüğündeki yeni Kovid-19 yardım paketi üzerinde değişiklik yapılmasını istedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump'ın yaptığı yeni korona virüs yardım paketinde vatandaşlara tek seferlik verilecek çeklerin büyüklüğünün 600 dolardan 2000 dolara çıkarılması çağrısını kabul etti.

ABD Maliye Bakanlığı Suriye’de Beşar Esat rejimine karşı yeni yaptırım kararı aldı. Suriye Merkez Bankası da bakanlığın kara listesine dahil edildi.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın aşı üretimini artırmak için Savunma Üretim Yasası'nın kullanmayı değerlendirdiği belirtildi.

YURT DIŞI

ABD'de Noel tatili öncesi veri bakımından yoğun bir gün yaşanacak. MBA Mortgage verileri, Kişisel gelir ve harcamalar, dayanıklı mal siparişleri (16.30), işsizlik başvuruları, Michigan tüketici güven endeksi (18.00) veriler içinde ön plana çıkanlar.

Kişisel gelirlerde yüzde 0,3, kişisel harcamalarda yüzde 0,4 düşüş beklenirken, çekirdek PCE verilerinde aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 1,4 artış beklentisi bulunuyor. Aynı saatte gelecek olan dayanıklı mal siparişleri için yüzde 0,6 artış, işsizlik başvuruları için 888 bin beklentisi bulunuyor.

Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin bir önceki veri olan 81,4 seviyesinden 81,0 seviyesine ineceği tahmin ediliyor.

ABD'de petrol ve doğal gaz stokları da bugün açıklanacak.

YURT İÇİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Korona virüs Bilim Kurulu sonrası açıklama yapacak.

TBMM Genel Kurulunda Türkiye Çevre Ajansı kurulmasını da öngören kanun teklifi görüşülecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bakanlıkta Madencilik Şura Çalıştayı'na iştirak edecek.

Emeklilik yatırım fonları için kritik değişiklik

Kısa çalışma ödeneği için başvuru süresi uzatıldı

Trump'tan dikkat çeken af kararı

Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)