E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolarda yatay seyir sürüyor---

Dolarda yatay seyir sürüyor

Dolarda yatay seyir sürüyor
23 Mart 2022 - 11:15 borsagundem.com

Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 14,82 seviyelerinde işlem görüyor.


Dün dar bant içinde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 14,8241'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın hemen altında 14,8220 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,19 azalışla 16,3240'tan, sterlin/TL yüzde 0,07 düşüşle 19,6470'ten satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 98,5 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1020'den alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyona karşı net tutumun tahvil piyasalarında satış baskısını beraberinde getirirken, doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini ifade etti.

Bu gelişmelerle, tahvil piyasalarında Fed'in mayısta 50 baz puan faiz artırımına gideceği ihtimali yüzde 66'ya yükselirken, sene sonunda politika faizi tabanının yüzde 2,25 olacağı öngörülüyor.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın varlık fiyatları açısından başlıca risk unsuru olmayı sürdürdüğünü belirterek, bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa'daki temaslarından gelecek haber akışı ile Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Bugün ayrıca ABD'de yeni konut satışları verisinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 99,4 seviyesinin önemli direnç, 98,5'in destek konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Piyasalar haftanın üçüncü işlem gününde yurtiçinden gelen Tüketici güven Endeksi verisini takip etti. TÜİK’in yaptığı açıklamaya göre Mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi bir önceki aya kıyasla yüzde 1.9 oranında arttı. Söz konusu endeks Şubat ayında 71.2 seviyelerindeydi. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 14.79 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta boyunca az da olsa yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve yeni güne haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar ile başladı. Günün ilerleyen saatlerinde TSİ 15:00’da FED başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor. Bilindiği gibi Powell Pazartesi günü konuşma gerçekleştirmiş ve bu konuşmasında FED’in 25 baz puandan daha yüksek agresif adımlar atabileceğini belirtmişti. 17:00’da ise ABD kanadında açıklanacak olan Yeni Konut Satışları küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olabilir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.85 – 15.00 – 15.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.63 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir' denildi.

Vakıf Yatırım Teknik Strateji bülteninde, 'Kısa vadeli ortalamaların üzerinde hareket eden kurda 14.65-14.50 destek seviyeleri iken 14.85-15.00 ve 15.20 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.' denildi.

Altında Fed baskısı

 

Borsa güne yükselişle başladı

 

ABD petrol stoklarında düşüş fiyatları yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ıtri23 Mart 2022 12:43

    mehmet şimşek gelecek diye dedikodu çıktı, ondan 15i geçmedi. eğer bu da yalan çıkarsa FEDin 2. faiz artırımı ile birlikte 18 olur

  • Mucise Reis ;)23 Mart 2022 11:28

    Yahu ne zaman düşecek de mazot fiyatı inecek ?  İhracatçılar hadi doviz getirin bol bol kasamıza da artık mazotu  5  tl ye aldığımız günler gelsin. Bu damı hayal oldu ? Hedef ne usd 10 tl mi ? ya biri çıksın açıklasın artık. biz bilmiyoruz yabancı ne hayal edip kurup gelsin ?. hukuk kuralları vardır danışman bulursun o ülkeye yatırıma girersin dnaışman hizmeti ile. kurallar yıllardır aynıdır ve sistem bellidir. türkiye ye gelecek olanlarda bakan bulup gelecek :D ya böyle ekonomi modeli olur mu ? Her yatırımcı bakanlarla görüşmek zorunda mı ? saçma sapan sistem. Banı bulacaksın yatırımcıyım ben bana şunu bunu çıkart,i izin çıkart felan filan :D rezillik.