E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar zirve seviyesini yenileyebilir---

Dolar zirve seviyesini yenileyebilir

Dolar zirve seviyesini yenileyebilir
12 Ağustos 2022 - 11:50 borsagundem.com

Zirve seviyesini görmesinin ardından gerileyen dolar endeksi, artan siyasi ve ekonomik risklerle yeniden yükselişe geçebilir.

ABD'de beklentilerden düşük gelen enflasyona rağmen Fed'in şahin tavrını koruyacağı beklentisi ve Avrupa'daki zayıf görünümün yanı sıra artan risklerle beraber, dolarda yükselişin devam edebileceği belirtiliyor.

14 Temmuz'da 109,29 ile zirve seviyesini gören dolar endeksindeki geri çekilme yaklaşık yüzde 3,5'e ulaştı.

ABD'de bu hafta açıklanan ve tahminlerden düşük gelen enflasyon verisi dolardaki düşüşü hızlandırmasına rağmen bazı gözlemciler, dolarda düşüşün devam edeceği konusunda şüpheli.

Bank of Montreal Küresel Döviz Stratejileri Müdürü Greg Anderson "Resesyon endişelerinin bittiğine ikna olmadım. Gelecek 3 ayda bu endişeleri yeniden gündeme getirecek bazı şoklar görebiliriz, bu durumda dolar endeksinde yeni zirve de test edilebilir" yorumunu yaptı.

Tüm G10 para birimlerine karşı değer kaybetti

Bloomberght'de yer alan habere göre, dolar geçen ay tüm G10 para birimlerine karşı değer kaybetti. Dolar karşısında en büyük yükselişi Norveç kronu ve Avustralya doları kaydetti. Ancak son düşüşe rağmen dolar yıl başından beri bazı para birimleri karşısında yükseldi.

Düşüşte Fed'in parasal sıkılaşmada daha yavaş gideceği beklentileri de etkili oldu. Canadian Imperial Bank of Commerce Döviz Stratejisti Bipan Rai enflasyonist baskıların hala çok güçlü olduğunu belirterek "Fed faiz artışlarına devam edecek ve terminal faiz piyasaların fiyatladığı seviyenin üzerinde olacak. Bu da doları destekleyecek" şeklinde konuştu.

Nomura International Döviz Stratejisti Jordan Rochester ise Avrupa'da kışın yaşanabilecek enerji sıkuıntısı, olası gıda krizi ve resesyon etkileriyle euro'nun dolar karşısında zayıf seyrini sürdüreceğini öngördü.

Borsalara sermaye girişi 7,1 milyar dolar

 

Dolar 18 lira sınırında

 

Ekonomi soğuyor, ısınma sırası hisse senetlerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )12 Ağustos 2022 15:22

    Enerji masrafını karşılayamayan 85 milyonun üretimi... çalışanlar 6 bin altında yüzde 75 insan karın doyuruyor... üretime girmeyen  10 milyon işsiz genç...  satılmış yüzlerce devlet fabrikası ve satılmışların yüzde 80 i üretime geri dönememiş... Bu tabloda ne bekliyoruz ? tüketimi kısan bir millet, ithalatı azaltan 2 el piyasalar ve tamirler, fakirleşen bir ülke... Hala bu enerjı durumunda GÜN IŞIĞINDAN YARARLANMAK İÇİN saat ayarlamasını bilimsel yapamayan yönetim. :D herşeyi bekliyorum sürpriz değil bu saatten sonra

  • ALİ KODUŞ13 Ağustos 2022 17:30

    ulan senin 7 masa iktidara gelse ne yapacak.daha adaylarını beliyememiştir.her gün bir entrika her gün bir yalan ile milleti aptal yerine koyuyorlar.bu günleri mum ile ararsınızda bir daha bulamazsınız.

  • baran13 Ağustos 2022 11:07

    Şu ahlaksıza bakar mısın?  Şimdi de Ukrayna ile mukayese etmez mi?  Bunlara hakaret küfür az gelir ama böyle ahlaksızlara değmez.  O pis kıt  akılları ile bu ülkeyi mındar edemezler kendileri zaten mındar.  

  • ALİ KODUŞ12 Ağustos 2022 22:12

    SENİN HİÇ HABERİN VAR MI.65  MİLYONLUK SÜPER DEVLET İNGİLTERE DE HALKIN % 11 AÇLIK SINIRINDA YAŞIYORLAR İMİŞ.

  • Makus talihimiz bunlar12 Ağustos 2022 20:48

    Hakaret eden kişi, yazdıkları şeylere bak, Afrikadaki ülkelerle kıyaslamamış iyiki.. İyi nedir bilmiyor, kötüyü iyi sanıyor. Oy kullanmasa keşke.

  • Türkoğlutúrk12 Ağustos 2022 18:13

    Baran Rusya ile Ukrayna savaşıyor enflasyonlari topla iki ile çarp bizdeki enflasyona yetişmiyor.senin gibi cahil oldukları için enflasyonu kudurttular.bak 2007 den sonra artan hızı gör.ama üç kuruş uğruna zalimleri savunma kadar git alinteriyle kazan ekmeğini.

  • baran12 Ağustos 2022 17:57

    Tam bir yalancı aşağılık köpeksin!  Kötüleyici aşağılık bir it.  Asgari ücretle çalışan % 40 tır ki  4  büyük şehirde asgari ücret gibi gösterilip fazlası ödeniyor. Bazı ailelerde  2 veya fazla çalışan da olabiliyor. Ev sahibi milyonlarca insan var. 23 milyon hanenin 13 milyonu ev sahibi. Otomobil sayısı vs. Türkiye aç bir ülke falan değil. Çok iyi değil çok ta iyi değil  Hayvan adam global kriz diyorum kör müsün sağır mısın  Be alçak köpek bu yalanlarınla neredeyse çarpılacaksın.  Zaten çarpılmışsındır.  Aptal karaktersiz erken kalk bereketli yaşa!  Uğursuz pis yalanların sana döndüğü zaman bu yazdıklarımı iyi hatırla pis münafık. 

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ12 Ağustos 2022 14:45

    ekim ayında 25-40 TL arasına gelir diyor uzman.bakalım olacak mı. ??????