E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomi soğuyor, ısınma sırası hisse senetlerinde---

Ekonomi soğuyor, ısınma sırası hisse senetlerinde

Ekonomi soğuyor, ısınma sırası hisse senetlerinde
12 Ağustos 2022 - 10:11 borsagundem.com

Ekonomi soğuma belirtileri göstermeye başladı. Isınma sırası hisse senetlerinde olabilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, enflasyonla mücadele ve ekonominin geleceği farklı bir kırılma yaşamış oldu. ABD’de Temmuz ayı enflasyon verilerinin artış hızında bir yavaşlamayı işaret etmesiyle piyasalar gelecek planlarını revize etmeye başladı. JPMorgan da bunlardan biri.

Hisse senetlerine yatırım için en uygun zaman

Fortune’dan Peyton Forte’un haberine göre, JP Morgan Asset Management’tan David Kelly, ekonominin soğuma belirtileri göstermesiyle birlikte hisse senetlerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde rekor seviyelere yükselebileceğini söyledi. Bu sürenin 3 yıl olacağını belirten JPMorgan Baş Stratejisti Kelly, “Bu noktada tamamen hisse senetlerine yatırım yapacağım” diyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, “Hisse senedi piyasalarında boğa olmak için sadece üç yıl beklemeniz gerekiyor” diyen Kelly, hisse senedi piyasalarının yeni zirvelere ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Hisse senetleri Haziran ayı ortasındaki sert düşüşten bu yana önemli bir ralli yaşadı. S&P 500 endeksi Çarşamba günü son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Yatırımcılar, Temmuz ayı tüketici fiyatlarının beklenenden daha yumuşak gelmesini FED’in sıkılaştırma politikasında yumuşamaya gideceği yönünde yorumladı ve bu da hisse senetlerini çılgın bir yolculuğa çıkardı.

Hisse senedi piyasalarında yeni zirveler kaçınılmaz.

Veriler hisse senedi piyasalarının yükseleceğini işaret ediyor

Kelly, “Enflasyonu yüzde 2’ye geri döndürmek biraz zaman alacaktır ancak bu yönde ilerleme kaydettiğimiz sürece ekonomiyi resesyona sokmaya gerek yok” diyor. Kelly, “Enflasyonun yavaş yavaş düştüğü ve marjları koruyabildiğiniz bir şekilde ekonominin yoluna devam ettiği bir dönem yaşıyorsanız, bunun hisse senedi piyasası için oldukça iyi bir görünüm anlamına geldiğini biliyor olmanız gerekir” şeklinde konuşuyor.

Ancak TÜFE verilerini izleyen ralli, ABD üretici fiyatlarının Temmuz ayında iki yıldan beri ilk kez beklenmedik şekilde düşmesiyle hız kesti. Hisse senetleri dün itibariyle sendelese de Kelly, daha yumuşak enflasyon okumaları ve ekonomik yavaşlama belirtilerinin bir birleşiminin faiz oranlarını düşürmesini beklediğini belirtiyor. Kelly, düşen faiz oranlarının da hisse senedi fiyatlarını yukarı yönlü destekleyeceğini öngörüyor. Kelly, “Bu noktada tamamen hisse senetlerine yatırım yapacağım çünkü bundan sonraki yükselişin Hisse senetlerinde olacağını düşünüyorum” diyor.

FED’in enflasyonla savaşı henüz bitmedi

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalar pozitif

 

Enflasyon döngüyü değiştirir mi?

 

Hisse senedi piyasaları için önemli uyarı!

 

Global hisse senedi piyasalarına 18,9 milyar dolar giriş

 

Musk hisse senedi yatırımını önerdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)