E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve petrol güne nasıl başladı?---

Dolar ve petrol güne nasıl başladı?

Dolar ve petrol güne nasıl başladı?
10 Mart 2020 - 08:09 borsagundem.com

Dolar/TL güne 6,14 seviyesinden başladı, korona virüs, petrol fiyatları ve ihaleler izlenecek.

Petrol fiyatlarında yaşanan şok düşüş ve korona virüsün etkisiyle dün Asya piyasalarında başlayan, Avrupa'da devam eden düşüşler, ABD piyasalarını vurdu. ABD'de hisse senetleri, haftanın ilk işlem gününü son 12 yılın en sert düşüşleriyle tamamladı.

ABD borsaları günü sert düşüşle tamamladı

Petrol fiyat hareketleri, korona virüs ve Hazine ihalelerinin izleneceği yeni güne Dolar/TL 6,14 seviyesinden başlarken, Euro/TL 6,99 seviyesinden açıldı.

Petrol fiyatları yüzde 6-7 civarında yükselişte seyrediyor. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, dün 1991'den bu yana görülen en sert düşüşün yaşanmasının ardından bugün bir miktar toparlandılar.
OPEC ile Rusya arasında işbirliğinin sona ermesi ve Suudi Arabistan ile Rusya arasında bir petrol fiyat savaşının başlaması ile dün 30 dolar/varil seviyelerine yaklaşan Brent petrolünde fiyat bu sabah yüzde 7,3 yükseldi.

Suudi Arabistan 5 ülkeyle seyahatleri çift yönlü durdurdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüsün yayılmasının ekonomik etkileri ile başa çıkmak için "büyük" adımlar atılacağı, ücretlerden alınan vergilerin indirilmesinin Kongre'deki Cumhuriyetçiler ile görüşüleceği yönündeki sözleri petrol fiyatlarına destek verdi.

Goldman Sachs: Fed faizleri 2015 seviyesine çekebilir

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 36,96 dolar seviyesine kadar toparlanmanın ardından düne göre yüzde 7,01 artışla 36,77 dolar seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de ise Batı Teksas petrolü şu sıralarda düne göre yüzde 6,42 artışla 33,13 dolar/varil seviyesinde.

Asya hisse senetleri karışık seyir izliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'a koronovirüs testi yapılmadığını duyurdu.

Trump korona testi yaptırdı mı

ABD Başkanı Donald Trump, Rus-Suudi anlaşmazlığı nedeniyle petrol fiyatlarındaki düşüşe "Tüketici için iyi" yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsün yol açtığı ekonomik sıkıntıyı hafifletmek için alınacak bir çok tedbiri Kongre ile görüşeceklerini, alınacak tedbirler arasında ücretlerden alınan verginin düşürülmesi ve saatlik ücretle çalışanlar için yardımın da yer alabileceğini bildirdi.

Pentagon'dan korona aşısı açıklaması: Sonuç için henüz erken

ABD'de bankacılık sektörü regülatörleri ortak bir açıklama yaparak, korona virüs salgını nedeniyle kredilerini geri ödemekte zorlanan borçlulara yardım etmeleri halinde bankaları cezalandırmayacaklarını duyurdular.

Çin hükümeti, 15 günden fazla olmayan turistik gezilerde Japonlara uygulanan vizesiz seyahat uygulamasını askıya alıyor.

Çin'de üretici fiyatları, korona virüs salgınının ekonomik aktiviteye fren yaptırmasının etkisi ile Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 geriledi. Tüketici fiyatları piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 5,2 arttı.

Çin'de Covid-19'dan toplam can kaybı 3 bin 139'a yükseldi

İtalya'da korona virüsle mücadele amacıyla geçen hafta sonu kuzey bölgeleri için alınan tecrit tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Rusya'nın Washington Büyükeçisi ile petrol piyasasını görüştü.

IMF baş ekonomisti Gita Gopinath, hükümetlerin hızla yayılan korona virüs salgının ekonomik etkisi ile mücadele için hedefli maliye politikası, para politikası ve finansal piyasa tedbirleri uygulamalarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

THY geri alım başlattı, krize karşı gözler diğer patronlarda

Hazine, 15 ay vadeli kuponsuz tahvili ilk kez, 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili yeniden satacak. Hazine dünkü TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesinde ortalama yüzde 2,41 reel faizle 2,9 milyar TL satış yaptı. Hazine'nin bu hafta 13 milyar 909 milyon TL piyasaya ve 6 milyar 989 milyon TL kamuya olmak üzere toplam 20 milyar 898 milyon TL iç borç ödemesi bulunuyor.

TÜİK Aralık dönemine ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak (10.00). Bir önceki dönem işsizlik oranı %13,3 oldu.

ABD'de NFIB küçük işletmeler güven endeksi izlenecek(13.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)