E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan 5 ülkeyle seyahatleri çift yönlü durdurdu---

Suudi Arabistan 5 ülkeyle seyahatleri çift yönlü durdurdu

Suudi Arabistan 5 ülkeyle seyahatleri çift yönlü durdurdu
09 Mart 2020 - 23:03 borsagundem.com

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye seyahatleri çift yönlü şekilde durdurdu.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, hükümet, vatandaşların ve ülkede ikamet eden yabancıların; Umman, Fransa, Almanya, İspanya ve Türkiye'ye çift yönlü seyahatlerinin durdurulması yönünde karar aldı.

Kararda ayrıca bu ülkelerden gelenlerin ya da son 14 gün orada bulunanların da Suudi Arabistan'a girişinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Riyad yönetimi daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak'la uçak ve gemi seferlerini askıya almıştı. Gerekli önlemler alınması koşuluyla tahliye, kargo ve ticaret seferlerinin bu kısıtlamanın dışında tutulduğu belirtilmişti.

Ülkedeki camilerde alınan yeni önlemler

Öte yandan Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı da salgınla mücadele kapsamında yeni önlemler aldığını duyurdu.

SPA'nın haberine göre, Bakanlık, cuma hutbelerinin 15 dakika ile sınırlandırılması, her namaz vaktinde ezan ile kamet arasının 10 dakikaya düşürülmesi yönünde karar aldı.

Ayrıca camilerde; ramazan ayında itikafa kalınmaması, iftarların yapılmaması, su sebillerinin yanında kullanılmış bardak bırakılmaması, yiyecek ve hurma bulundurulmamasına karar verildi.

Söz konusu kısıtlamaların, camide bulunanların sağlığının korunması, koronavirüsün yayılmasının engellenmesi kapsamında uygulandığı vurgulandı.

Suudi Arabistan makamları, son verilere göre 15 kişinin salgına yakalandığını açıklamıştı. Ülkede virüsle mücadele kapsamında alınan önlemler arasında, ülke genelinde eğitime ara verilmesi, tüm camilerde dini ders ve Kur'an-ı Kerim ezberleme halkalarının askıya alınması, yer alıyor. Ayrıca ülkenin doğusundaki yoğun Şii nüfusuyla bilinen Katif kenti de karantinaya alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih istanbul10 Mart 2020 11:40

    TÜRKİYE  RECEP TAYYİP ERDOĞAN  DÜŞMANLIĞI  TAVAN  YAPMIŞ YOLUNU ŞAŞIRMIŞ  AMERİKAN UŞAĞI  SUDİ KIRALINDA..TEZZAMANDA  GEBERİRSİNİZ 

  • Tufan10 Mart 2020 09:14

    Bir tane vaka olmayan ülkemizle uçuşu yasakla ama abd ile devam ettir. Yahudi uşağı salaklar. Allah sizi ıslah etsin.

  • Bika10 Mart 2020 06:42

    Kurban bayramı sonuna kadar önlemler devam etmeli.

  • araplarrrr10 Mart 2020 01:04

    Ya türkiye ile uğraşmaktan vaz geçin italya desen anlardım ama ülkemizde çok şükür virüs yok ama siz bahane arıyorsunuz onun yerine ingiltere abd desene sıkıyorsa diyemezsiniz çünki oranın uşağısınız