E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, Euro, virüs güne nasıl başladı?---

Dolar, Euro, virüs güne nasıl başladı?

Dolar, Euro, virüs güne nasıl başladı?
13 Mart 2020 - 07:56 borsagundem.com

Dolar güne 6,31 lira seviyesinden başlarken, piyasalar koronavirüs ve sanayi üretimini izliyor

Koronavirüs salgınının piyasalara etkisi artarak devam ediyor. Wall Street tarihin en dramatik düşüşlerinden birini yaşadı.

ABD borsaları sert düşüşle kapandı

Dolar/TL 6,31 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,08 seviyesinden açıldı.

Wall Street'te Dow Jones Sanayi Endeksi dünü yüzde 9,99 düşüşle 21.200,62 puana geriledi. Bu, Dow Jones Sanayi Endeksi'nin 1987 yılında yaşanan ve "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan çöküşten bu yana yaşadığı en büyük düşüş oldu.

Piyasalarda kara perşembe!

New York'ta da koronavirüs salgını nedeniyle acil durum ilan edildi

New York Fed, finansal piyasalarda likidite sıkışıklığı yaşanmaması için yeni bir adım daha attı. Dün açtığı 3 ay vadeli repo ihalesi ile piyasaya 500 milyar dolar veren New York Fed, bugün de 500 milyar dolar büyüklüğünde 3 ay vadeli ve yine 500 milyar Dolar büyüklüğünde 1 ay vadeli repo operasyonları yapacak.

Global hisse senedi piyasalarındaki sert satış dalgası kriptoparaları da vurdu, Bitcoin'in değeri gün içinde yaklaşık yüzde 48 geriledi.

Dünya genelinde koronavirüs vakası sayısı bu sabah itibariyle 126 bin 136'ya ulaştı. Koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı ise 4 bin 720 oldu.

Korona virüsün jeopolitik dengelere etkisi ne olacak

Can kaybı bini aştı! İtalya'da fatura ağırlaşıyor

Dünyanın geri kalanında koronavirüs yayılırken, salgının başladığı Çin'de olumlu yönde gelişmeler yaşanıyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun verdiği bilgiye göre dün itibarıyla sadece 8 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu salgın başladığından bu yana ilk kez tek haneli vaka sayısı oldu.

Çin'de koronavirüs salgının başladığı Hubei bölgesi dışında bulunan küçük ve orta ölçekli işletmeler ile büyük işletmelerin faaliyetlerine geri dönmeleri oranı hızla yükseliyor.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, hisse senedi piyasalarında oynaklığın yüksek olduğunu ancak kur hareketeri konusunda endişelenmeye gerek olmadığını söyledi.

Merkel: Çok istisnai bir durumla karşı karşıyayız

Bakanlıktan 81 ile 11 maddelik korona virüs genelgesi

Bugün Türkiye'de sanayi üretimi verisi izlenecek. Foreks anketinde ekonomistlerin 2020 yılı Ocak ayı arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 8,2, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini ise yüzde 8,5 artış yönünde oluştu. TÜİK verisi saat 10.00'da açıklanacak.

TÜİK ciro endeksleri ve perakende satış verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB Beklenti Anketi sonuçları açıklanacak (14.30).

ABD'de ithal fiyatları (15.30), Michigan tüketici güven endeksi (17.00) ve haftalık Baker Hughes sondaj kule sayısı(20.00) verileri izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)