E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları sert düşüşle kapandı---

ABD borsaları sert düşüşle kapandı

ABD borsaları sert düşüşle kapandı
12 Mart 2020 - 23:37 borsagundem.com

New York borsası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin endişelerle perşembe gününü sert düşüşle tamamladı.

ABD borsaları kapanışında, Dow Jones endeksi 2300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 10 azalışla 21.200,95 puana geriledi. Endeks, söz konusu düşüşle 1987'de yaşanan "kara pazartesi"nden bu yana kaydedilen en büyük kaybını yaşadı.

Nasdaq endeksi yüzde 9,43 düşüşle 7.201,80 puana ve S&P 500 endeksi yüzde 9,92 kayıpla 2.469,38 puana indi.

Dow Jones endeksinin ardından Nasdaq ve S&P 500 endeksleri de bir önceki rekor kapanışlarının yüzde 20 gerisine düşerek teknik olarak "ayı piyasası"na girdi.

S&P 500 endeksi, bugün açılışın ardından yüzde 7'lik değer kaybederek bu hafta ikinci kez borsada "devre kesici" uygulamasının devreye girmesine neden olmuştu ve piyasada işlemler 15 dakika süreyle durdurulmuştu.

Amerikan piyasasındaki negatif seyirde, Kovid-19 salgınının ekonomide oluşturduğu belirsizlik ve ABD Başkanı Donald Trump'ın cuma gecesinden itibaren İngiltere'yi muaf tutarak Avrupa'dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya aldıklarını duyurması etkili oldu.

Hisse senedi piyasasında yoğun satışlar, ABD Merkez Bankasının (Fed) piyasaya likidite pompalama kararı almasına rağmen devam etti.

Fed'in New York Şubesi, Kovid-19 salgını nedeniyle olağandışı dalgalanmaların görüldüğü piyasalara toplam 1,5 trilyon dolarlık likidite sunacağını duyurmuştu.

Banka bugün gerçekleştirdiği 3 ay vadeli repo işlemiyle piyasaya 500 milyar dolarlık likidite sağlarken yarın da 3 ay ve 1 ay vadeli 2 repo işlemiyle piyasaya 500'er milyon dolarlık likidite enjekte edeceğini bildirmişti.

Öte yandan, Londra'daki bağımsız araştırma kuruluşu Capital Economics tarafından hazırlanan bir analizde, Amerikan ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 4 daralmasının beklendiği belirtildi.

BIST'in kaybı yüzde 7'yi aştı

Avrupa borsaları tarihin en sert günlük düşüşüyle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ak mı Kara mı 13 Mart 2020 08:50

    Ya şu kara lafını kullanan cahil kesime çok kızıyorum, gavur söyler sen Müslümansin onun dediğini demek zorunda değilsin, ne yani hergun düşse borsa her bir günü kara mı ilan ediceksiniz, hafta sonu hariç hergün kara o zaman, bu gavurun mantığıdır, bugün hayırlı nurlu mübarek gün olan cumadir, bugünde düşerse borsa onların dediğini demeyin, cuma hep mübarek bir gündür, Müslümanların Ak dediğine gavurun demesi gibi kara demeyin...

  • İsmet13 Mart 2020 08:37

    Dün yeter artık kol bacak kes zarar buraya kadarmış diyen satan çok oldu

  • Batın13 Mart 2020 07:25

    Daha da batın ve sonra yok olun gidin, Ortadoğu'da insanları terörist ilan edip her gün müslüman insanları öldürüyorsunuz. Ne hâle getirdiniz dünyayı. İsallah daha da kötü olursunuz.

  • Karalı günler13 Mart 2020 00:07

    Gidişat çok kötü 2008 Finansal Krizden daha çok düşmüş Wall Street küresel piyasaları derinden sarsar onarılamaz yaralar açar. Kara günler üst üste geldi. Kara pazartesinden kara perşembeye geçtik aynı hafta içinde. Bambaşka bir şey var normal bir şey değil bu olanlar.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$13 Mart 2020 00:03

    Trump dünya düzeninin ve piyasaların üstene büyük abdestini yaptı bu pislik zor temizlenir.milletin güveni piyasalar artık kalmadı.