E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, euro haftaya nasıl başladı?---

Dolar, euro haftaya nasıl başladı?

Dolar, euro haftaya nasıl başladı?
06 Nisan 2020 - 07:59 borsagundem.com

Dünyanın gündemi yeni haftada da korona virüs olacak. Piyasalar önemli bir verinin olmadığı yeni günde korona virüs salgınının etkilerini, bu etkileri azaltmak için alınan önlemler ve yapılan açıklamaları izlemeye devam edecek.

Dolar/TL haftaya 6,74 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,30 seviyesini test ediyor.

Sağlık Bakanlığı, korona virüs nedeniyle dün akşam itibarıyla son 24 saatte 73 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 574’e yükseldiğini açıkladı. Vaka sayısı 3 bin 135 artışla 27 bin
69'a ulaştı.

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 574'e çıktı

Korona virüse yakalanan ve evinde karantinada bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, semptomları devam etmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Ateşi düşmüyor! Boris Johnson hastanede

İspanya’da OHAL uygulaması 26 Nisan’a kadar uzatılacak. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya'nın itirazına rağmen Avrupa'nın Korona virüs salgınından toparlanmak için borcun ortaklaştırılmasına ve ortak bir "Marshall Planı"na ihtiyaç olduğunu söyledi.

Eurogroup Başkanı Centeno, korona tahvil konusunda yeterli müzakere yapılması çağrısında bulundu
İngiltere Merkez Bankası(BoE) Başkanı Andrew Bailey, Britanya ekonomisini Korona virüs salgınının etkileri karşısında desteklemek için kamu harcamalarında yaşanan artışı fonlamak üzere geri dönülmez şekilde para basmayacaklarını söyledi.

Kraliçe 2. Elizabeth ulusa seslendi: Başaracağız

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kongre tarafından önceki hafta onaylanan 2,3 trilyon dolar büyüklüğündeki ekonomik rahatlatma yasasının uygun büyüklükte olduğunu ve destek çabalarının iyi bir şekilde uygulanmaları halinde daha fazla ekonomik rahatlatmaya ihtiyaç olmayabiileceğini söyledi.
OPEC ve Rusya, petrol üretim kısıntısının ela alınacağı ve bugün yapılacağı duyurulan OPEC+ toplantısının 9 Nisan Perşembe gününe ertelenmesini kararlaştırdılar.

ABD'den şok açıklama: Bu hafta en zor ve en üzücü hafta olacak

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, korona virüs krizinin ekonomi üzerinde yarattığı baskının üstesinde gelmekte zorlanan Euro Bölgesi üyelerine yardımın Avrupa seviyesinde gelmesi gerektiğini savundu.

ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının cari seviyelerde kalmaya devam etmesi halinde "çok ciddi tarifeler" uygulamaya koyacağını, ancak buna ihtiyaç olacağını düşünmediğini söyledi.

Almanya'da can kaybı 1524 oldu

IMF Başkanı Kristaline Georgieva, korona virüs salgınının global ekonomiyi durma noktasına getirdiğini ve dünyayı 10 yıl önceki global finansal krizden daha kötü olma yolundaki bir resesyonun içine çektiğini bildirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Güney Afrika'nın kredi notunu düşürdü.

İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 887'ye yükseldi

TCMB "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

TCMB reel efektif döviz kuru endekslerini açıklayacak (14.30).

Çin piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)